Έρχεται νέος σταθμός Μετρό στη Γεωπονική Σχολή

Βάσει σχεδίων θα κατασκευαστεί επί της Ιεράς Οδού

Νέος σταθμός του Μετρό έξω από τη Γεωπονική Σχολή

Στα «σκαριά» βρίσκεται ένας νέος σταθμός του Μετρό ο οποίος θα κατασκευαστεί μπροστά από τη Γεωπονική Σχολή, επί της Ιεράς Οδού.

Η κατασκευή του σταθμού Μετρό σχεδιάζεται από την Αττικό Μετρό σε συνεργασία με την Πρυτανεία της Σχολής.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος και ο πρύτανης της σχολής Γιώργος Παπαδούλης θα υπογράψουν σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Μυλόπουλος, θα ξεκινήσουν οι μελέτες και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να βρεθεί χρηματοδότηση για να κατασκευαστεί ο σταθμός το ταχύτερο δυνατόν.

Εξήγησε επίσης ότι το 1996 που σχεδιάστηκε το δίκτυο του Μετρό, η τότε Πρυτανική Αρχή αντιδρούσε στην κατασκευή του σταθμού στη Γεωπονική.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

 

Μέχρι τον Ιούνιο του 2019 θα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία οι τρεις πρώτοι σταθμοί της επέκτασης της γραμμής 3 προς Πειραιά. Πρόκειται για τους σταθμούς της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας.

Εξάλλου, τους πρώτους μήνες του 2020 εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν και υπόλοιποι τρεις σταθμοί μέχρι το δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Σε ό,τι αφορά την γραμμή 4 από το Γαλάτσι μέχρι το Πανεπιστήμιο, το Κολωνάκι και το Γουδή, που θα φτάσει αργότερα στο Μαρούσι, ο κ. Μυλόπουλος είπε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού και σε λίγες μέρες αρχίζει η δεύτερη φάση, η οποία θα ολοκληρωθεί περί αρχές του 2019 ώστε να ξεκινήσουν τα έργα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top