Πλήθος κόσμου στην κηδεία του θρύλου του Ολυμπιακού, Κώστα Πολυχρονίου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Κώστα Πολυχρονίου

Πλήθος κόσμου είπε το «τελευταίο αντίο» στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και προπονητή του Ολυμπιακού, Κώστα Πολυχρονίου. Η κηδεία του έγινε τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Γέννησης Χριστού στην Παιανία. 

Ο άσος των γηπέδων έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 1/6,  σε ηλικία 81 ετών.

Στην κηδεία του παρόντες ήταν εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, παλαίμαχοι των "ερυθρολεύκων", της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

 Kώστας Καραμανλής

Βασίλης Λεβέντης

Μίμης Δομάζος

Παναγιώτης Κελεσίδης

Αντώνης Αντωνιάδης-Μίμης Δομάζος-Λόλα Νταϊφά

Λίγα λόγια για τον Κώστα Πολυχρονίου

Ο Κώστας Πολυχρονίου γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1936 στον Πλατανιστό Ευβοίας. Εγγράφηκε για πρώτη φορά σε σωματείο το 1953 σε ηλικία των 17 ετών και εγκατέλειψε την ενεργό δράση το 1968, αγωνιζόμενος αποκλειστικά για λογαριασμό του Ολυμπιακού Πειραιώς. Συμπλήρωσε 305 συμμετοχές και 37 τέρματα σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα και Α' κατηγορία, 55/17 για το κύπελλο, 47/18 στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πειραιώς και 16/2 σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στις 4 Ιουνίου 1961, κατά τον φιλικό αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σάντος από τη Βραζιλία (που εκείνη την περίοδο πραγματοποιούσε περιοδεία στην Ευρώπη) στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν ο προσωπικός αντίπαλος του Πελέ και σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής συνέβαλε τα μέγιστα στην επικράτηση των "ερυθρολεύκων" (2-1), καθώς είχε περιορίσει αισθητά τη δυναμική του Βραζιλιάνου άσου.

​Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο ακολούθησε καριέρα προπονητή. Άξια αναφοράς η παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού (1993-94) καθώς και στην εθνική Ελλάδας (1994-1998), όταν διαδέχθηκε τον Αλκέτα Παναγούλια αμέσως μετά το Μουντιάλ 1994, με απολογισμό σε 34 αγώνες, 17 νίκες, 6 ισοπαλίες και 11 ήττες (τέρματα 56-32).

Πληροφορίες από Wikipedia

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top