Δίκη Παραολυμπιονίκη: «Τράβηξα το όπλο για να τον τρομάξω κι αυτός έπεσε πάνω του»

Τι υποστήριξε για το έγκλημα στο Μοσχάτο τον Μάρτιο του 2017 και για τον ερωτικό δεσμό με τη σύζυγο του θύματος

Παραολυμπιονίκης: "Τράβηξα το όπλο για να τον τρομάξω"

«Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω αλλά να τρομάξω το θύμα» υποστήριξε στην απολογία του ο παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης για το έγκλημα στο Μοσχάτο τον Μάρτιο του 2017. Ο κατηγορούμενος περιέγραψε με λεπτομέρειες το τι συνέβη τη μοιραία νύχτα και δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από την έδρα. Υποστήριξε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά τη συμπλοκή του με τον 47χρονο ξενοδόχο, Μάριο Λουκόπουλο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο πρακτορείο του κατηγορουμένου παραολυμπιονίκη. Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ακόμη ότι είχε ερωτικό δεσμό με τη σύζυγο του θύματος, λέγοντας όμως ότι είχαν διακόψει.

Απολογούμενος ο Βασίλης Τσαγκάρης εξέφρασε την «ειλικρινή μου μεταμέλεια» και ζήτησε «συγγνώμη στους ανθρώπους του θύματος».

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι «δεν πάω να εκμεταλλευτώ τη θέση μου και δε ζητάω ούτε τον οίκτο ούτε την συμπάθεια της έδρας. Το να ζήσω μετά το ατύχημα ήταν επιλογή μου. Δεν είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες αλλά άτομο με αναπηρία. Το τροχαίο ήταν ένα τρομερό σοκ για μένα αλλά δεν το έβαλα κάτω. Έγινε το 2002 ήμουν 24 ετών. Έμειναν για 6 μήνες στο κρεββάτι. Όταν κατάλαβα στο νοσοκομείο ότι δε θα περπατήσω ξανά, ζητούσα από τους δικούς μου να φέρουν ένα πιστόλι. Τελικά αποφάσισα να ζήσω».

Για τον ερωτικό δεσμό με τη σύζυγο του θύματος

«Με τη σύζυγο του θύματος, επειδή έχουν ακουστεί πολλά, η σχέση μας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015. Μέχρι τότε απλά γνωριζόμασταν. Μου τηλεφώνησε τότε τον Σεπτέμβρη και μου ζήτησε να συναντηθούμε από κοντά. Βρεθήκαμε στο ΣΕΦ και ήρθε στο αμάξι μου όπου μου εξέφρασε την εκτίμηση και τον θαυμασμό της. Της λέω “ρε Κατερίνα είσαι παντρεμένη έχεις δυο παιδιά”. Αυτή μου είπε ότι έχει ξεκινήσει της διαδικασίες διαζυγίου και ότι με τον Μάριο κοιμούνται χώρια τα τελευταία  7 χρόνια. Αυτή επέμεινε, κολακεύτηκα κι εγώ. Μετά από μερικές μέρες την πήρα τηλέφωνο και πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο, όπου μείναμε όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα το βράδυ που πήγα να πάρω το αμάξι μου, μετά τη δουλειά, βλέπω στην πόρτα του αυτοκινήτου μου ακαθαρσίες. Ενημέρωσα την Κατερίνα και της είπα μήπως έμαθε κάτι ο δικός της. Μετά από λίγες μέρες ο Μάριος σταματάει έξω από το μαγαζί μου με τα παιδιά του, κατεβαίνει, μπαίνει μέσα με αέρα και μου λέει “τι κάνεις; πώς πάει; και πήρε να παίξει τζόκερ. Μου λέει “ήρθα να παίξω μπας και κερδίσω διότι άλλoι κερδίζουν στην αγάπη εδώ μέσα”. Ακούμπησε ένα τσαντάκι στον πάγκο του μαγαζιού και είχε αφήσει ανοιχτό το φερμουάρ και μέσα φαινόταν ένα όπλο».

Απειλούσε τη μητέρα μου

«Μετά το περιστατικό που ανέφερε η σύζυγος του θύματος, για την ομηρία της, αυτός άρχισε να παρενοχλεί συστηματικά εμένα και τη μητέρα μου. Η μητέρα μου όταν είχα το ατύχημα έμεινε τρεις μήνες στο νοσοκομείο μαζί μου. Όταν γύρισα στο σπίτι, κοιμόταν στο πάτωμα δίπλα μου για να μην με αφήσει μόνο. Όταν κάποιος βρίζει και απειλεί τη μητέρα σου τρελαίνεσαι».

Η επίμαχη νύχτα

«Την επίμαχη νύχτα είχα κλείσει ραντεβού στο προποτζίδικο γιατί ήθελε να μου πει το θύμα για το δικαστήριο. Εγώ σκέφτηκα να έχω το όπλο μαζί μου και σε περίπτωση που με βρίσει ή απειλήσει να το βγάλω για να τον τρομάξω. Έκλεισα και το καταγραφικό της κάμερας γιατί λέω αυτός αν τον τρομάξω με το όπλο θα κάνει καταγγελία στην αστυνομία».

-Πρόεδρος: Δηλαδή μας λέτε ότι σκοπεύατε να βγάλετε όπλο και δεν θέλατε να υπάρχουν στοιχεία για ότι θα γινόταν εκεί μέσα;

«Ήρθε μου ζήτησε να δω κάτι χαρτιά και να πάω στο δικαστήριο να καταθέσω. Εγώ αρνήθηκα ξανά και τότε εκείνος θύμωσε πάλι και άρχισε να μου φωνάζει «σακάτη, που πηδήξεις τη γυναίκα μου και δεν έρχεσαι τώρα να καταθέσεις».

«Εγώ τράβηξα το όπλο για να τον τρομάξω κι αυτός έπεσε πάνω στο όπλο. Το έπιασα από πάνω. Αυτός το όπλισε. Πάνω στην πάλη άκουσα πυροβολισμούς αλλά δεν κατάλαβα αν έπεσαν άσφαιρα. Μάλιστα είπε μέσα μου να δεις που μου πούλησαν κρότου»

Εισαγγελέας: «Συγγνώμη είχατε μόλις πυροβολήσει και αυτό σκεφτήκατε;»

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος είπε ότι είδε τα αίματα και το θύμα πήρε τηλέφωνο την αστυνομία. Εκείνος πήγε να βρει το κοντρόλ για να ανοίξει τα ρολά του μαγαζιού και τότε τον ένιωσε να κινείται και πάλι απειλητικά προς το μέρος του και ξαναπυροβόλησε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top