Επτά μαθητές από το 2ο Λύκειο Παλλήνης στους τελικούς της F1 In Schools

Η μικρογραφία του οχήματος που σχεδίασαν αναδείχθηκε η ταχύτερη στους προκριματικούς

Επτά μαθητές από το 2ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης ξεχώρισαν με τις ικανότητες τους και τη φαντασία τους στον διεθνή τεχνολογικό διαγωνισμό, F1 In Schools.

Στόχος τους ήταν να σχεδιάσουν μία μικρογραφία αυτοκινήτου F1, ακολουθώντας συγκεκριμένους κανονισμούς. Οι Στέφανος Τσοράκης (αρχηγός της ομάδας), Δημήτρης Φωτεινός (μηχανικός σχεδίου),  Νίκος Τσόκας (μηχανικός κατασκευής) Αποστόλης Λεντής (βοηθός μηχανικών),  Χριστίνα Κουλουριώτη (υπεύθυνη Social Media), Δανάη Μαραγκάκη (υπεύθυνη φωτογραφικού υλικού) και Νόρα Πουρνάρα (υπεύθυνη δημιουργίας περιεχομένου) τα κατάφεραν και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα διαγωνιστούν στους παγκόσμιους τελικούς, στη Σιγκαπούρη.

Οι μαθητές ξεκίνησαν το έργο τους από τον Οκτώβριο του 2017 και διακρίθηκαν αρχικά ανάμεσα στις 32 καλύτερες ομάδες από τις 90 συνολικά σε εθνικό επίπεδο. Το σχολείο της Παλλήνης κατέλαβε την πέμπτη θέση στους προκριματικούς και το όχημά τους μάλιστα διακρίθηκε ως το ταχύτερο του διαγωνισμού.

 

«Xρειάστηκαν πολλές ώρες και πολλή έρευνα για να καταλήξουμε στο τελικό αποτέλεσμα. Δουλεύαμε εντατικά επί 4 μήνες» είπε ο αρχηγός της ομάδας Στέφανος Τσοράκης στο star.gr.

Ο διαγωνισμός F1 in Schools περιλαμβάνει αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Οι νικήτριες ομάδες εκπροσωπούν τη χώρα τους σ’ ένα παγκόσμιο τελικό, που διενεργείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή 40 περίπου ομάδων από 25 περίπου χώρες. Το πρόγραμμα F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά, συνδυάζοντας και τις Τέχνες, καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Υλοποιείται εδώ και 14 χρόνια σε περισσότερες από 30 χώρες, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας.

  

Σοφία Βάγκα 

email: svagka@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top