Πρόκληση από τον αντίπαλο του Ερντογάν! Στην Κομοτηνή ο Μουχαρέμ Ιντζέ

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου θα δώσει ομιλία στους μουσουλμάνους της Θράκης

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία, οι προκλήσεις από τους γείτονες δεν έχουν τέλος. Έτσι σήμερα, ο αντίπαλος του Ερντογάν, Μουχαρέμ Ιντζέ θα βρεθεί στην Κομοτηνή για να μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση μπροστά από το κτίριο της αυτοαποκαλούμενης τουρκικής νεολαίας.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση και αυτό γιατί η επίσκεψη του Ιντζέ θεωρείται ιδιωτικού χαρακτήρα. Παρ’ όλ’ αυτά είναι έντονες οι αντιδράσεις για την επίσκεψη αυτή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Κι αυτό γιατί ο Μουχαρέμ Ιντζέ βάζει στο στόχαστρο τη Θράκη και προχωρά σε μια νέα πρόκληση, καθώς θέλει να στείλει μήνυμα για την υποτιθέμενη τουρκική μειονότητα, αδιαφορώντας και αυτός για τις διεθνείς συνθήκες που αναγνωρίζουν την ύπαρξη μόνο θρησκευτικής μειονότητας στην περιοχή.

Ο αντίπαλος του Ερντογάν μάλιστα θέλει να δείξει τόσο στους ψηφοφόρους της χώρας του, όσο και στο εξωτερικό ότι εκείνος είναι που μπορεί να πάει σε μια ευρωπαϊκή χώρα και να παραχωρήσει ομιλία, ενώ κάτι τέτοιο είχε απαγορευτεί στον Ερντογάν.

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στην Τουρκία, τόσο όλοι οι εμπλεκόμενοι επιλέγουν να ανεβάσουν τους τόνους με τις προκλήσεις να δίνουν και να παίρνουν.

Το πρόγραμμα του Μουχαρέμ Ιντζέ σε Κομοτηνή και Κίρτζαλι

  • 13:30 – Επίσκεψη στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής
  • 14:15 – Επίσκεψη στην Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης
  • 15:00 – Κομοτηνή, επίσκεψη στο Τσουκούρ καφέ
  • 15:45 – Επίσκεψη στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ
  • 16:00 Πέρασμα στην Βουλγαρία από το τελωνείο της Μακάζας
  • 18:30: Άφιξη στο Κίρτζαλι
  • Πρόγραμμα ιφτάρ (συμμετοχή στο πρόγραμμα ιφτάρ που οργανώνει ο δήμος του Κίρτζαλι με αδελφοποιημένους τουρκικούς δήμους)

 

Δείτε  το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top