3+1 προτάσεις για extreme διακοπές στην Ελλάδα!

Κάντε τη καρδιά σας να χτυπάει δυνατά

3+1 προτάσεις για extreme διακοπές στην Ελλάδα!

Τι κάνει την Ελλάδα ιδανική για όλων των ειδών τις αθλητικές δραστηριότητες; Το υπέροχο ήπιο κλίμα της, τα βουνά που καλύπτουν το 80% του εδάφους της και η μεγαλύτερη ακτογραμμή στον κόσμο. Όλα αυτά είναι η εγγύηση για περιπέτειες που θα σας μείνουν αξέχαστες. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, πάρτε ιδέες για μέρη που προσφέρουν extreme διακοπές! 

Αλεξίπτωτο Πλαγιάς στη Λευκάδα

Αλεξίπτωτο Πλαγιάς στη Λευκάδα

Τρέχεις… Ανοίγεις τα χέρια και αφήνεσαι στο απόλυτο κενό! Αδρεναλίνη στα ύψη! Πετάς!! Νιώθεις τους παλμούς της καρδιάς σου να χτυπάνε γρήγορα, δυνατά.. Πλανιέσαι ψηλά, ανάμεσα στα σύννεφα. Και όταν τελειώνει ο μαγευτικός αυτός χορός, κατεβαίνεις πάλι στη γη, γεμάτος χαμόγελα, ενέργεια και ελπίδες. Αναζωογονημένος! Το αλεξίπτωτο πλαγιάς (παραπέντε) πήρε το όνομά του από τις γαλλικές λέξεις parachute (αλεξίπτωτο) και pent (πλαγιά) και είναι η πιο απλή μορφή πτήσης.

 

Rafting στον Εύηνο της Ορεινής Ναυπακτίας 

Rafting

Γιλέκο, κράνος, κουπί στο χέρι, θέση στη βάρκα και… φύγαμε για μια μοναδική εμπειρία στα υδάτινα μονοπάτια της ελληνικής φύσης! Το rafting θα σας «οδηγήσει» σε βαθιά φαράγγια, δίπλα σε καταπράσινες βουνοπλαγιές, γεμίζοντάς σας με εικόνες μαγευτικών τοπίων και χαρίζοντάς σας κέφι και μεγάλες δόσεις αδρεναλίνης. Μπορείτε να γνωρίσετε τα ποτάμια της Ελλάδας κάνοντας καταβάσεις με φουσκωτή βάρκα, κατά τους φθινοπωρινούς, χειμερινούς και ανοιξιάτικους μήνες, αλλά πάντα υπό συνθήκες καλοκαιρίας και αφού έχει βρέξει, έτσι ώστε τα ποτάμια να έχουν αρκετό νερό.

 

Πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου 

πεζοπορία

Το γνωστό hiking/ trekking, ή επί το ελληνικότερο πεζοπορία, δηλαδή μια «βόλτα» στα μονοπάτια που διατρέχουν τα ελληνικά βουνά είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους τρόπους να περάσετε ένα Σαββατοκύριακο, ή και δύο, ή και τρία. Μερικοί από τους λόγους για να κάνει κάποιος πεζοπορία είναι τα φαντασμαγορικά τοπία που θα διασχίσει, τα οποία είναι απροσπέλαστα στην πλειοψηφία τους με οποιοδήποτε μηχανοκίνητο όχημα, η επαφή με τη φύση και τα προφανή οφέλη της στον οργανισμό και την ψυχολογία μας.

 

Καταδύσεις στη Σαντορίνη

κατάδυση

Υπέροχα νερά, πληθωρικός βυθός, ναυάγια και κοράλλια φτιάχνουν το ιδανικό σκηνικό για καταδύσεις. Τα ελληνικά ύδατα προσφέρονται για υποθαλάσσιες εξερευνήσεις. Στη Σαντορίνη η εμπειρία είναι μοναδική, καθώς ηφαιστιογενής καταγωγή της δίνει στο υποθαλάσσιο τοπίο γοητεία μοναδική.

 

Επιμέλεια: Κατερίνα Καραγιάννη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top