Ποινική δίωξη σε τρεις για τους πυροβολισμούς στα Άνω Λιόσια

"Φιλιππινέζα" της αστυνομίας χαρακτηρίζουν την επιχειρησιακή ομάδα σε ανακοίνωσή τους οι ειδικοί φρουροί

Ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των τριών συλληφθέντων για την ανταλλαγή πυροβολισμών στα Άνω Λιόσια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Γεώργιζα.

Μεταξύ άλλων οι κατηγορούμενοι διώκονται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή αλλά και για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Οδηγήθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο πήραν προθεσμία. Δεν εμφανίστηκε δικηγόρος.

Υπενθυμίζεται ότι επικράτησε πανικός το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή των Άνω Λιοσίων όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προσπάθησαν να ελέγξουν δύο υπόπτους για ληστεία. Ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς να δέχονται καταιγισμό πυρών από τις ταράτσες των κτιρίων. Τελικά, κατάφεραν να ξεφύγουν μαζί με δύο ληστές, τους οποίους πήγαν στο τμήμα.

Σκηνές Φαρ Ουέστ στα Λιόσια! - Πυροβολούσαν αστυνομικούς από ταράτσες

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών, στην οποία καταγγέλει ότι η Επιχειρησιακή ομάδα έχει καταντήσει "φιλιππινέζα " των γνωστών μέτρων τάξης της Αττικής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Δυστυχώς, η εθελοτυφλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η παράπλευρη συνακολουθία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, παρά την πρόσφατη κοπή της κορδέλας από τον Πρωθυπουργό της Χώρας και τα " αποκαλυπτήρια " της νέας αστυνομικής δράσης   από τον Υπουργό προστασίας του Πολίτη στην περιοχή της Δυτικής ΑτΣκηνές Φαρ Ουέστ στα Λιόσια! - Πυροβολούσαν αστυνομικούς από ταράτσεςτικής, ξεσκεπάζει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την ανυπαρξία στρατηγικής πρόθεσης να αστυνομευθεί η περιοχή, η οποία υποκαθίσταται με μιας μορφής επικοινωνιακής και μόνο τακτικής.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α  για ακόμη μια φορά καταγγέλλει την σαθρή λειτουργία μιας Αστυνομικής Επιχειρησιακής Ομάδας που αντί να λειτουργεί απρόσκοπτα στα πλαίσια της αποστολής της έχει καταντήσει η "φιλιππινέζα " των γνωστών μέτρων τάξης της Αττικής.

Συγκεκριμένα:

Από 28 ομάδες που προβλέπει η λειτουργία της υπηρεσίας, λειτουργούν 27  επειδή η μία εξ αυτών "έκλεισε" λόγω λειψανδρίας!

Οι υπόλοιπες 27 ομάδες λειτουργούν με τουλάχιστον  30 αστυνομικούς λιγότερους, αποψιλωμένες και αυτές λόγω λειψανδρίας!

Από τους εναπομείναντες διατίθενται καθημερινά:

Δύο Ομάδες στη φρούρηση των κεντρικών γραφείων πολιτικών κομμάτων .

Σε συμβολαιογραφία ως ενίσχυση των μέτρων για τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Στη φρούρηση εταιρείας πλειστηριασμών .

Στην Ενίσχυση των πεζών περιπολιών του κέντρου της Αθήνας.  

Στην Υπηρεσία Μεταγωγών και για μεταγωγές Τμημάτων Ασφαλείας.

Στα κρατητήρια της Κρατικής Ασφάλειας.

Περίπου 20 αστυνομικοί στην φρούρηση οικείας, υποδίκου σε κατ οίκον περιορισμό. Ότι εξ αυτών απομένει διατίθεται στην αστυνόμευση της Δυτικής Αττικής!

Στο Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α με αίσθημα ευθύνης χωρίς να υπολογίζουμε συνέπειες και διώξεις , όπως εκείνες του προσφάτου παρελθόντος , θα επιδιώκουμε τεκμηριωμένα, την βελτίωση της αστυνόμευσης των απλών πολιτών, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας , ιδιαίτερα εκείνων που καθημερινά διακινδυνεύουν   την ζωή τους και που χθες από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρούς ή τραυματίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top