Σημαντική τιμητική διάκριση για το μουσείο τηλεπικοινωνιών

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Το μουσείο τηλεπικοινωνιώντου ομίλου ΟΤΕ ανακηρύχθηκε φέτος τιμώμενο μουσείο στη χώρα μας, από το ελληνικό τμήμα του διεθνούς συμβουλίου μουσείων.

«Επιλέξαμε το μουσείο τηλεπικοινωνιών του ομίλου ΟΤΕ γιατί είναι ένα πολύ αξιόλογο μουσείο με εξωστρέφεια, επιστημονικό και ευρύτερα πολιτιστικό έργο. Πιστεύουμε ότι είναι μια ευκαιρία να αναδειχθούν με τον φετινό εορτασμό οι αξιόλογες συλλογές του και το πολύπλευρο εκπαιδευτικό του έργο», είπε η Τέτη Χατζηνικολάου, ιστορικός – εθνολόγος και Πρόεδρος Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων.

Με 14.000 επισκέπτες το χρόνο από κάθε γωνιά της Ελλάδας το μουσείο τηλεπικοινωνιών, το οποίο τιμήθηκε φέτος με αφορμή την διεθνή ημέρα μουσείων, αξιοποιεί όλα τα επιτεύγματα της τεχνολογίας για να ξεναγήσει στον μαγικό του κόσμο μικρούς και μεγάλους.

 «Η ιστορία των τηλεπικοινωνιών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η ιστορία αυτή έχει άμεση σχέση με την πορεία του ΟΤΕ και το έργο των ανθρώπων του. Είναι χρέος μας να τη διαφυλάξουμε και να τη μεταδώσουμε στις νέες γενιές. Στο μουσείο του ΟΤΕ υπάρχουν 3500 αντικείμενα και 25.000 αρχεία ιδιαίτερης ιστορικής αξίας τα οποία έχουν άμεση σχέση με την ιστορία του τόπου μας και την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Η γνώση αυτή είναι σημαντική για τους νέους ανθρώπους, για τις νέες γενιές γιατί αν δεν ξέρουμε από που ερχόμαστε δεν ξέρουμε που μπορούμε να φτάσουμε», είπε ο Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top