Εξάμηνη στέρηση μισθού στην ξαδέλφη του Πολάκη για το θάνατο της μικρής Μελίνας

Μετά από 2,5 χρόνια αποφασίστηκε η πειθαρχική ποινή της αναισθησιολόγου

Πρώτη δημοσίευση: 17-05-2018 10:39

 

Σχεδόν 2,5 χρόνια πέρασαν από τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, μετά από χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη για να αφαιρέσει κρεατάκια από τη μύτη της, και το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης αποφάσισε την πειθαρχική ποινή σε βάρος της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, η αναισθησιολόγος, η οποία είναι και ξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, φέρεται να έδειξε ιατρική αμέλεια κατά τη διαχείριση του περιστατικού και γι’ αυτό της επιβλήθηκε στέρηση μισθού για μισό χρόνο και στέρηση εργασιακής εξέλιξης για δύο χρόνια.

Επίσης, στέρηση μισθού για μικρότερο διάστημα επιβλήθηκε στη διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής, Ρεγγίνα, Ρουχωτά.

Στις 23 Απριλίου η Νεκταρία Πολάκη είχε απολογηθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας. Η αναισθησιολόγος επανέλαβε αυτό που είχε καταθέσει εξ αρχής, ότι δηλαδή έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό, λαμβάνοντας υπόψιν τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Τέλος το Σώμα Επιθεωρητών που επίσης ερεύνησε την υπόθεση, διαπίστωσε βαριά ιατρική αμέλεια στη διαχείριση του περιστατικού στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top