Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονταν και ο πρόεδρος του ΣτΕ παραιτήθηκε 1,5 μήνα πριν λήξει η θητεία του

Επικαλέστηκε ως αιτία τις διαρροές για την απόφαση σχετικά με τις μειώσεις των συντάξεων αλλά κάποιοι του χρεώνουν προσπάθεια ηρωικής εξόδου

Παραιτήθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου, 1,5 μήνα πριν λήξει η θητεία του. Επικαλέστηκε ως αιτία τις διαρροές για την απόφαση σχετικά με τις μειώσεις των συντάξεων αλλά κάποιοι του χρεώνουν προσπάθεια ηρωικής εξόδου.

Την ώρα που οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονταν έξω από το Συμβούλιο Επικρατείας για την απόφαση σχετικά με τις μειώσεις στις συντάξεις, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, με μια ασυνήθιστη κίνηση, ανακοίνωσε την παραίτησή του.

«Στην απόφασή μου αυτή κατέληξα μετά την πρόσφατη παραβίαση του απορρήτου της διασκέψεως του Δικαστηρίου σχετικά με το νέο ασφαλιστικό σύστημα και την εύλογη αναταραχή που προκάλεσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Του αποδίδουν «ηρωική» έξοδο γιατί αποχωρούσε ούτως ή άλλως σε 1,5 μήνα

Ο Σακελλαρίου θα αποχωρούσε ούτως ή άλλως από τα καθήκοντά του στις 30 Ιουνίου. Η παραίτηση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη διαρροή πληροφοριών πως το δικαστήριο έκρινε συνταγματικές τις μειώσεις συντάξεων που επιβάλλει ο νόμος Κατρούγκαλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Σακελλαρίου ήταν στη μειοψηφία αυτής της απόφασης.

Ο δικαστής μάλιστα δάκρυσε μιλώντας για την πορεία στο ΣτΕ. Η πλευρά του προέδρου μιλάει εμμέσως πλην σαφώς για υπόγειο πόλεμο και πιέσεις, η άλλη πλευρά όμως μιλάει για προσπάθεια ηρωικής εξόδου του δικαστή.

 «Μας κοροϊδεύουν» καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι

«Εμείς τις δουλέψαμε. Δεν τις κλέψαμε με ποιο δικαίωμα μας κόβουν τη σύνταξη το αίμα μας;»

«Εκτιμούμε ότι είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω μειώσεως του ύψους των απονεμομένων συντάξεων, με τελικό αποτέλεσμα την πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων» είπε ο κ.Σακελλαρίου και πρόσθεσε:

«Οι αντοχές όλων μας  δοκιμάσθηκαν ακόμη περισσότερο από τα νεότερα  μνημόνια που  επέβαλαν τη λήψη και νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων, που συνοδεύθηκαν από τις  συνεχείς μειώσεις  μισθών και συντάξεων»

«Είχαμε απόλυτο δίκιο ότι οι συντάξεις θα έφταναν 750 ευρώ το ταβάνι και στα 300 η χαμηλή και είδατε σήμερα ότι ο πρόεδρος του ΣτΕ δικαίωσε τις θέσεις μας» δήλωσε ο Νίκος Χατζόπουλος, Πρόεδρος Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων.

Πολιτικές αντιδράσεις

Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αφού έκανε δεκτή αμέσως την παραίτηση επισήμανε ότι «η παραβίαση του δικαστικού απορρήτου υποβαθμίζει κατάφωρα τον θεσμό της Δικαιοσύνης»

Η Νέα Δημοκρατία άσκησε κριτική στην κυβέρνηση αλλά κράτησε ίσες αποστάσεις λέγοντας πως οι ανώτατοι δικαστικοί πρέπει να ασκούν αμερόληπτα το έργο τους.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top