«Της γύρισε το μυαλό» - Νέες αποκαλύψεις από τον δικηγόρο της 19χρονης παιδοκτόνου

«Δεν είχε καταλάβει ότι είναι έγκυος»

Δείτε στο video τι έγραφε η 19χρονη στο Facebook - Είχε δυο διαφορετικά προφίλ

 

Αντιμέτωπες με την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία είναι η 19χρονη παιδοκτόνος της Πετρούπολης με την 54χρονη μητέρα της.

Η νεαρή κοπέλα που είναι μαθήτρια του ΕΠΑΛ, κατηγορείται ότι αφού γέννησε το μωρό της, το σκότωσε και στη συνέχεια το έδωσε στη μητέρα της η οποία με τη σειρά της το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη, τυλίγοντάς το μέσα σε σακούλες σούπερ μάρκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πετρούπολη: «Με έθαψαν κι έμενα ζωντανό», λέει ο αδελφός της 18χρονης

Δύο παιδοκτονίες μέσα σε τρεις μήνες – Πώς έφτασαν οι δύο κοπέλες να γίνουν σύγχρονες Μήδειες

«Γέννησα, το έπλυνα και πήγε στο στήθος μου κι έφαγε» λέει η 18χρονη βρεφοκτόνος

«Το πρόβλημα είναι ότι έχει γίνει μια πολύ σκληρή δίωξη η οποία είναι άδικη σύμφωνα με τον νόμο» δήλωσε στο star.gr ο Σπύρος Δημητρίου, δικηγόρος της 19χρονης. Μάλιστα τόνισε πως:

«Υπάρχουν τα κλασικά εγκλήματα που ο ένας σκοτώνει τον άλλον και αυτά είναι ανθρωποκτονία. Αλλά υπάρχει μια εξαίρεση. Όταν μητέρα σκοτώνει το παιδί κατά τη διάρκεια ή μετά τον τοκετό. Αυτοματιστικά σχεδόν ο νόμος θεωρεί ότι η μητέρα από τη διαταραχή των ορμονών και του τοκετού μπορεί να χάσει τα λογικά και την αυτοκυριαρχία της. Αυτό συμβαίνει σε κοπέλες μέχρι 25 χρονών σύμφωνα με τη βιβλιογραφία. Αυτό το έγκλημα εδώ λέγεται παιδοκτονία».

(O δικηγόρος της 19χρονης)

 

«Η ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ»

 

Η 54χρονη μητέρα της νεαρής κοπέλας «έχει πολύ βαριά κατάθλιψη. Είναι πολύ βαριά η περίπτωσή της. Δε μπορεί να συνδράμει σε ανθρωποκτονία», εξήγησε στο star.gr ο κος Δημητρίου, προσθέτοντας πως:

«Η κόρη είναι πιο δυνατή. Το σίγουρο είναι ότι ό,τι έχει κάνει το έχει κάνει η κόρη. Λειτουργεί πολύ προστατευτικά προς τη μητέρα της. Το άγχος της είναι “μην πάθει τίποτα η μητέρα μου”».

ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΤΗΣ «ΓΥΡΙΣΕ» ΤΟ ΜΥΑΛΟ

 

Η 19χρονη έπαθε διαταραχή κατά τη διαδικασία του τοκετού. «Την ώρα εκείνη φάνηκε πως της “γύρισε” το μυαλό» εξηγεί στο star.gr ο Σπύρος Δημητρίου.

«Έχασε πάρα πολύ αίμα το κορίτσι. Στο σχολείο είχαν μια εθελοντική αιμοδοσία και δεν την άφησαν γιατί είχε απίστευτα χαμηλό αιματοκρίτη. Αν το κορίτσι είχε κάνει ό,τι είχε κάνει και πέθαινε από αιμορραγία ή από άλλη επιπλοκή λόγω τοκετού τι θα λέγαμε; Το κορίτσι αυτό γεννώντας μόνο του έβαλε και τον εαυτό του σε κίνδυνο».

«ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΣ»

 

Η 19χρονη στην προανακριτική της απολογία υποστήριξε πως μέχρι τον 7ο σχεδόν μήνα δεν είχε καταλάβει πως είναι έγκυος. Το συνειδητοποίησε μόνο όταν ένιωσε κάτι να «κουνιέται»:

«Στον 6ο-7ο ήταν πάνω από 100 κιλά. Δεν το είχε καταλάβει και η ίδια ότι είναι έγκυος. Κατάλαβε ότι είναι έγκυος όταν κάτι άρχισε να κουνιέται» δήλωσε ο δικηγόρος της.

«Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΗΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ»

 

«Δεν έχει άνθρωπο να της φέρει ένα πράγμα, ένα ρούχο. Ντρέπεται. Ποιόν να πάρει. Έχει έναν αδελφό που είπε ότι δε θέλει να έχει σχέσεις».

Για την υπόθεση, θα πραγματοποιηθεί και ανεξάρτητη ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στη 19χρονη:

«Δικαούται το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Με ενδιαφέρει να μετατραπεί η κατηγορία. Η 19χρονη είναι παιδοκτόνος δεν είναι ανθρωποκτόνος» κατέληξε ο Σπύρος Δημητρίου.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top