Οι παγίδες των ηλεκτρονικών κρατήσεων

Τα καταλύματα που κλείνουμε μέσω ίντερνετ μοιάζουν ειδυλλιακά… η πραγματικότητα όμως, απογοητεύει

Παγίδες και δολώματα κρύβονται πίσω από τις ηλεκτρονικές κρατήσεις διακοπών. Ηλιόλουστα δωμάτια, απέραντη θέα… και καθαρές πισίνες, δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τα καταλύματα που κλείνουμε μέσω ίντερνετ μοιάζουν ειδυλλιακά… η πραγματικότητα όμως, απογοητεύει.

«Οι ξενοδόχοι μας ζητάνε να φαίνονται μεγάλα τα δωμάτια φωτεινά.. και να κρύψουμε τις ατέλειες. Ένα από τα όπλα των φωτογράφων είναι οι υπερευρυγώνιοι φακοί… οι τεχνητοί φωτισμοί αλλά και το photoshop.Το μεγάλο κόλπο είναι ο υπολογιστής. Θα προσθέσουμε έπιπλα εκεί που δεν υπάρχουν, θα βάλουμε γκαζόν αντί για χαλίκια. θα προσθέσουμε ηλιοβασίλεμα,  ακόμα και πανσέληνο», ανέφερε στην κάμερα του Star, o φωτογράφος, Στάθης Μπουζούκας.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Το Ινστιτούτο καταναλωτών δέχεται κάθε χρόνο εκατοντάδες καταγγελίες από τουρίστες που άλλα έκλεισαν μέσω ίντερνετ και άλλα βρήκαν.

Ο Γιώργος Λεχουρίτης, πρόεδρος του ΙΝΚΑ ανέφερε: «Άλλο δωμάτιο τους έκλεισαν και άλλο δωμάτιο τους δίνουν και δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν είναι καν στο ίδιο ξενοδοχείο. Όλοι  την έχουμε πατήσει  από μία καλή φωτογραφία.. ακόμα και οι ίδιοι οι φωτογράφοι».

ΠΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΩΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Ακόμα και ο πρόεδρος του ινστιτούτου καταναλωτών. «Βεβαίως την έχω πατήσει κι εγώ σε ξενοδοχείο στο Πήλιο», είπε ο Γιώργος Λεχουρίτης!

Το ξενοδοχείο οφείλει να παρέχει αυτά που δείχνει στο ίντερνετ. Αυτό είναι παραπλάνηση καταναλωτή και διώκεται και αν οι καταναλωτές το κυνηγήσουν, θα δικαιωθούν. To ξενοδοχείο επιστρέφει τα πάντα όταν δεν παρέχει αυτό που έχει υποσχεθεί.

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top