Θεσσαλονίκη: Ξανά χωρίς νερό μετά την ισχυρή καταιγίδα - Προκλήθηκαν τροχαία ατυχήματα

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε «ποτάμια» - Παρασύρθηκαν κάδοι σκουπιδιών (Δείτε εικόνες από τη συμπρωτεύουσα) / Πρώτη ανάρτηση: 07-05-2018 18:23

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το απόγευμα της Δευτέρας τη Θεσσαλονίκη.

Η πόλη μέσα σε λίγα λεπτά πλημμύρισε, με τους δρόμους να γίνονται «ποτάμια» που παρέσυραν κάδους και άλλα αντικείμενα στο πέρασμά τους.

Σαν να μην έφταναν οι καταστροφές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μεγάλο μέρος των σπιτιών δεν υδροδοτείται.

Το νερό που φτάνει στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου έχει θολότητα και δεν είναι κατάλληλο για πόση. Αυτό σημαίνει ότι έχει περάσει λάσπη μέσα στο δίκτυο.

Είναι πολύ πιθανό αυτή η βλάβη να οφείλεται στην πολύ ισχυρή βροχόπτωση και γίνονται συνεχείς μετρήσεις ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Η καταιγίδα ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι και εκτός από την ισχυρή νεροποντή «έφερε» μαζί της και δυνατούς ανέμους.

Κεντρικοί δρόμοι έγιναν «χείμαρροι», ενώ δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα στη μετακίνηση των οχημάτων και των πεζών.

Στον Χορτιάτη και στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης, σημειώθηκε χαλαζόπτωση.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από τη βροχή προκλήθηκαν τροχαία ατυχήματα, όλα ευτυχώς με υλικές μόνο ζημιές, ενώ την ίδια ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων. 

Έντονα φαινόμενα έπληξαν, επίσης, περιοχές της Χαλκιδικής που συνορεύουν με το νομό Θεσσαλονίκης, ενώ στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής υπάρχουν αναφορές για υπερχείλιση ρέματος.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ LIFE-EVENTS.GR

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top