Η νέα ζωή της Ανδρομέδας

Ο 30χρονος Βαγγέλης Ψαρός από τη Μυτιλήνη, είναι από τους πρώτους ανθρώπους στην Ελλάδα, που έβγαλε νέα ταυτότητα ως Αδρομέδα.

Ο 30χρονος Βαγγέλης Ψαρός από τη Μυτιλήνη, είναι από τους πρώτους ανθρώπους στην Ελλάδα, που μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, έβγαλε νέα ταυτότητα ως Αδρομέδα.

Ο Γιάννης Σωτηρόπουλος τη συνάντησε στο νησί, όπου μας μίλησε για τα προβλήματα, που αντιμετώπιζε ως τότε.

ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΨΑΡΡΟΥ: «Η ταυτότητά μου είναι αυτή, την εξέδωσα στο ΑΤ Ζωγράφου, ήταν μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου, γιατί αυτό είναι ένα αποτέλεσμα αγώνων, θυσιών».

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΡΑΦΕ "ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ" ΑΛΛΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗΝ "ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ"

Ο 30χρονος Βαγγέλης είχε αιτηθεί στο Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης την αλλαγή της ληξιαρχικής πράξης γέννησης και βάπτισής του και συγκεκριμένα τη διόρθωση του αναγραφόμενου φύλου από «άρρεν» σε «θήλυ» και του ονόματος «Ευάγγελος» σε «Ανδρομέδα». Επίσημα, αυτή η αλλαγή μσφραγίστηκε με την έκδοση μιας νέας ταυτότητας, που όπως μας λέει, άνοιξε το δρόμο... σε μια πιο εύκολη καθημερινότητα.

ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΨΑΡΡΟΥ: «Το χειρότερο ήταν να επιβιβαστώ σε αεροσκάφος για πτήση εσωτερικού , για ένα επαγγελματικό ραντεβού και να μου πει ο υπάλληλος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, δεν πετάς γιατί δεν υπάρχει ταυτοπροσωπία. Όταν είδε το πρόσωπο στην ταυτότητα είδε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με το πρόσωπο που βλέπει αυτή τη στιγμή».

Το επόμενο... δύσκολο βήμα για την Ανδρομέδα είναι η εγχείρηση αλλαγής φύλλου, στην οποία σκέφτεται να υποβληθεί σύντομα στο εξωτερικό.

ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΨΑΡΟΥ:  «Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι να μη φοβούνται οι άνθρωποι που αισθάνονται διαφορετικοί - διαφορετικές να διαβούν το κατώφλι του σπιτιού τους, φορώντας ότι θέλουν αυτοί , να είναι ο εαυτός τους και χωρίς φυσικά να δίνουν δικαίωμα στον οποιοδήποτε άνθρωπο, να κάνουν αυτό που θέλουν εκείνοι, να είναι γνήσιοι».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top