Ιερέας έτρεξε 430 χλμ. με τα ράσα και τερμάτισε πρώτος

Ο πατήρ Θεόδωρος από τα Γιαννιτσά κρατούσε την ελληνική σημαία με το μήνυμα "Η Μακεδονία είναι ελληνική"

Ένας ιερέας ήταν ο μεγάλος νικητής του φιλανθρωπικού αγώνα “Νο Finish Line” που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο πατήρ Θεόδωρος από τις Αμπελιές Γιαννιτσών τερμάτισε πρώτος, τρέχοντας 430 χιλιόμετρα για 90 ώρες και φορώντας τα ράσα του.

«Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε τη δυνατότητα να έρθω εδώ, σε αυτόν τον καταπληκτικό αγώνα, για να προσφέρω ότι μπορώ στα παιδιά που έχουν ανάγκη! Ευχαριστώ τον κόσμο που με στήριξε, όσους με βοήθησαν να πετύχω αυτό τον άθλο, δεν είναι δικός μου άθλος, είναι του Θεού άθλος! Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα παντού, η Μακεδονία είναι ελληνική. Αυτή είναι η ιστορία και δεν αλλάζει! Είμαι πολύ συγκινημένος που είμαι εδώ και του χρόνου να μας δώσει ο Θεός δύναμη να κάνουμε ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα!» είπε ο πατήρ Θεόδωρος, αποσπώντας τον θαυμασμό και το χειροκρότημα όλων. Στα χέρια του κρατούσε μία ελληνική σημαία που έγραφε: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική».

Πίσω από τον πατέρα Θεόδωρο ήταν ο Γάλλος Πατρίς Λοκέ – νικητής στον περσινό πρώτο αγώνα – με 410 χιλιόμετρα και τρίτος ο Νικήτας Νομικός με 406 χιλιόμετρα.

Ο αγώνας ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Για κάθε ένα χιλιόμετρο, δίνονται 50 λεπτά στο «Μαζί για το Παιδί».

Ο πατήρ Θεόδωρος συνέβαλε και αυτός με όλες τις δυνάμεις του, στην κατάρριψη ενός απίστευτου ρεκόρ καθώς οι σχεδόν 10.000 δρομείς που συμμετείχαν στο No Finish Line, κάλυψαν 95.295 χιλιόμετρα προσφέροντας στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί», το απίστευτο ποσό των 47.647,5 ευρώ, αριθμός που είναι ρεκόρ για δωρεά από αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top