Λίμνη Καϊάφα: Ένα από τα 9 καλύτερα μέρη στον κόσμο για θαλάσσιο σκι!

Δείτε το φωτορεπορτάζ του star.gr

Η Λίμνη Καϊάφα είναι μια πανέμορφη λίμνη στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Ηλεία, στην λουτρόπολη Καϊάφα.

Η λίμνη βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα. Έχει ιαματικά νερά, ενώ εκεί γίνονται και αθλητικές δραστηριότητες, όπως θαλάσσιο σκι.

Μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα 9 καλύτερα μέρη στον κόσμο για θαλάσσιο σκι, σύμφωνα με το διεθνές περιοδικό «Waterski Magazine».

Διοικητικά ανήκει στη Ζαχάρω Ηλείας από την οποία απέχει πέντε χιλιόμετρα.

Καλύπτει επιφάνεια 1500 στρεμμάτων, μήκος 3 χιλιόμετρα και βάθος 2 μέτρα. Μέσα στην λίμνη υπάρχει το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης και στις όχθες της η λουτρόπολη Καϊάφα.

Αποτελεί υδροβιότοπο, τον δεύτερο πιο σπουδαίο στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηλείας μετά το οικοσύστημα του Εθνικού Πάρκου υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς, περί τα 50 χλμ βορειότερα.

Από τη θάλασσα τη χωρίζει τμήμα πευκόφυτου δάσους, το οποίο επίσης φέρει το όνομα "Στροφυλιά", καθώς υπάρχουν και ιδιαίτεροι σχηματισμοί αμμοθινών.

Η λίμνη πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε τον 6ο αιώνα μ.Χ μετά από μεγάλο σεισμό!

Από που προέρχεται το όνομα - Τι λέει ο μύθος

Το όνομα της λίμνης πιστεύεται πως προέρχεται από την Καλλιάφεια, μία από τις νύμφες που ζούσαν στο σπήλαιο Ανιγρίδων Νυμφών. Εκεί ζούσαν επίσης, οι νύμφες Πηγαία και Ίασις. Στην τελευταία αποδιδόταν και η ιαματική ιδιότητα των νερών.

Ο μύθος έχει μια εξήγηση και για τη δυσοσμία των νερών- είναι πλούσια σε υδρόθειο- καθώς εκεί αναφέρεται πως κατέφυγε να πλύνει και να καθαρίσει την πληγή του ο Κένταυρος Νέσσος που χτυπήθηκε από τα βέλη του Ηρακλή, όταν επιχείρησε να βιάσει τη γυναίκα του Δηιάνειρα.

Επίσης το όνομά της έχει συσχετιστεί κατά την παράδοση στον γνωστό μας από την ιστορία του χριστιανισμού αρχιερέα που καταδίκασε τον Χριστό. Όταν, λοιπόν, ο Καϊάφας βρέθηκε κάποτε στην περιοχή θέλησε να πλυθεί στα νερά της λίμνης. Η κατάρα όμως, που τον κατάτρεχε για τη σταύρωση του Χριστού μετέφερε στα νερά τη δυσοσμία της «σάπιας» ψυχής του.

 

 

 

Της Τζωρτζίνας Γιαννοπούλου
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top