Η απολογία της ξαδέρφης του Πολάκη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

Επανέλαβε αυτό που υποστήριζε από την αρχή - Νέα ενημέρωση: 21:03

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) Κρήτης απολογήθηκε χθες η Νεκταρία Πολάκη.

Η αναισθησιολόγος και ξαδέρφη του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, βρέθηκε ενώπιον των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τον θάνατο της 4χρονης Μελίας Παρασκάκη.

Το κοριτσάκι, έφυγε από τη ζωή στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 έπειτα από επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου προκειμένου να αφαιρέσει κρεατάκια από τη μύτη.

Εκτός από τη Νεκταρία Πολάκη, για την ίδια υπόθεση απολογήθηκε και η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Ρεγγίνα Ρουχωτά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε απολογία καλείται η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη και ξαδέρφη του Παύλου Πολάκη, για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

Στα χέρια του πατέρα της μικρής Μελίνας τα πορίσματα για το θάνατό της: «Μου έσφαξαν το παιδί σαν αρνάκι

Σε απόγνωση ο πατέρας της μικρής Μελίνας: «Υπάρχει συγκάλυψη»

Πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» αναφέρουν πως η Νεκταρία Πολάκη επανέλαβε αυτό που υποστήριζε εξ αρχής, ότι έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Η κυρία Ρουχωτά κλήθηκε ως διευθύντρια του Τμήματος -ήταν σε άδεια αλλά πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα λόγω του έκτακτου περιστατικού που προέκυψε με το κοριτσάκι- ωστόσο δεν πρόλαβε να συμμετέχει στη διαχείρισή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», το Πειθαρχικό εξετάζοντας όλα τα δεδομένα διαπιστώνει πιθανή αμέλεια αλλά όχι βαριά ιατρική αμέλεια, σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας των γιατρών, αναμένεται η τελική απόφαση αναφορικά με τις κυρώσεις που θα υπάρξουν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης. 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ 4ΧΡΟΝΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ

 

Η υπόθεση της μικρής Μελίνας είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Οι γονείς της απαρηγόρητοι θρηνούσαν τον άδικο και ξαφνικό χαμό του παιδιού τους, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Πριν από περίπου τέσσερις μήνες (τον Δεκέμβριο του 2017), ο πατέρας της είχε κάνει μια συγκλονιστική ανάρτηση στο Facebook, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δυο χρόνια μετά τον χαμό της κόρης του δεν είχε γίνει δικαστήριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top