Σωφρονιστικός υπάλληλος που συνελήφθη με ναρκωτικά ζητά από το ΣτΕ να επανέλθει

Ο ίδιος είχε δηλώσει εξ΄αρχής τοξικομανής

ΣτΕ: Σωφρονιστικός υπάλληλος ζητά να επανέλθει

Σωφρονιστικός υπάλληλος που δηλώνει τοξικομανής ζητά από το ΣτΕ  να επανέλθει στην υπηρεσία του, αφού απολύθηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο όταν συνελήφθη με 0.9 γραμμάριο ηρωίνης στην κατοχή του.

Παρά το γεγονός ότι τα ναρκωτικά τα κατείχε εκτός φυλακής (για αυτό και αθωώθηκε στα ποινικά δικαστήρια για εισαγωγή ναρκωτικών στις φυλακές, αλλά εκκρεμεί κι άλλη δίκη), το πειθαρχικό συμβούλιο με βάση καταθέσεις κρατουμένων, του επέβαλλε την ποινή της απόλυσης καθώς έκρινε πως  «την ηρωίνη την κατείχε με προφανή σκοπό να την εισάγει στο σωφρονιστικό κατάστημα».

Εξ αρχής ο ίδιος δήλωσε τοξικομανής αλλά το Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε σε κάθειρξη 7 ετών για διακίνηση απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών εκτός σωφρονιστικού καταστήματος και τον αθώωσε από την κατηγορία της απόπειρας εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών.

Το πειθαρχικό, που δε δεσμεύεται από τις ποινικές αποφάσεις (άλλωστε δεν υπάρχει αμετάκλητη απόφαση) βασίστηκε σε καταθέσεις κρατουμένων  που έλεγαν ότι η τιμή της ηρωίνης μέσα στις φυλακές ήταν 180 ευρώ το γραμμάριο και από το ποσό αυτό ο μεσάζον κρατούμενος είχε μίζα 50 ευρώ.

Άλλος κρατούμενος είπε ότι τα ναρκωτικά τα παρήγγειλαν σε Αλβανό εκτός φυλακής και εκείνος τα έστελνε ταχυδρομικά στον συγκεκριμένο σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος τα περνούσε μέσα στην φυλακή. Άλλος κρατούμενος ανέφερε πως η προμήθεια του κινητού τηλεφώνου εντός της φυλακής έφτανε τα 2.500 ευρώ.

Οι πρώην  συνάδελφοί του όμως τους διέψευσαν λέγοντας πως ήταν γνωστή η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, αλλά  ουδέποτε υπήρξε πληροφορία ή υποψία ότι έδινε ναρκωτικά σε κρατούμενους. Είπαν ακόμα ότι κατά την είσοδό του στη φυλακή υπόκειτο σε αυστηρούς ελέγχους.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι κρατούμενοι στράφηκαν εναντίον του αφενός γιατί προσπάθησαν να ευεργετηθούν από την δήθεν συνεργασία τους με τις Αρχές και αφετέρου να εκδικηθούν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top