Τέλος στην «καρμανιόλα» Πύργου-Πατρών! Τα θανατηφόρα τροχαία που συγκλόνισαν

Στην εθνική οδό είχε χάσει τη ζωή της και η Ολυμπιονίκης Άννα Πολλάτου

Τέλος στην «καρμανιόλα» Πύργου-Πατρών!

Χρηματοδότηση ύψους 293 εκατ. ευρώ παρέχει η Ε.Ε για τον νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν. Ένα ευχάριστο νέο για την ασφάλεια των πολιτών, καθώς ο δρόμος θεωρείται «καρμανιόλα» και σε αυτόν έχουν σημειωθεί απίστευτα τροχαία, θανατηφόρα και μη. Κάποια από αυτά είχαν συγκλονίσει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του STAR στις Βρυξέλλες Θάνο Αθανασίου, η Επίτροπος της Κομισιόν Κορίνα Κρέτσου δήλωσε: «Είμαι περήφανη που τα κεφάλαια της πολιτικής συνοχής μπορούν να συμβάλουν σε αυτό το σημαντικό έργο υποδομής, θα βελτιώσουν σημαντικά την οδική ασφάλεια στην Αχαΐα και την Ηλεία». Η ίδια τόνισε δε ότι ο αυτοκινητόδρομος θα προσφέρει νέες οικονομικές ευκαιρίες στην περιοχή, καθώς και καλύτερες συγκοινωνιακές συνδέσεις όχι μόνο εντός της χώρας αλλά και με γειτονικά κράτη- μέλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δρόμος περνά μέσα από κατοικημένες περιοχές και οικισμούς και απαιτείται και η ασφάλεια αυτών των κατοίκων.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Η επένδυση των 293 εκατ. ευρώ είναι από το Ταμείο Συνοχής για τον νέο αυτοκινητόδρομο μεταξύ της Πάτρας και της πόλης του Πύργου. «Σκοπός είναι εξασφαλίζει μια ταχύτερη και ασφαλέστερη διαδρομή» σύμφωνα με την Επίτροπο της Κομισιόν.

Το έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ περιλαμβάνει επίσης τις απαραίτητες συναφείς υποδομές, όπως γέφυρες και υπόγειες διαβάσεις, καθώς και έργα που διευκολύνουν την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο από οικιστικές ή αγροτικές ιδιοκτησίες, με 130 χλμ. νέων ή αναβαθμισμένων χωματόδρομων.

Tα τρία τροχαία δυστυχήματα στην Πύργου- Πατρών που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Θάνατος της 31χρονης Ολυμπιονίκη Άννας Πολλάτου

17 Μαΐου 2014: Νεκρή η 31χρονη Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Γυμναστικής, Άννα Πολλάτου. Έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Πατρών-Πύργων, στο ύψος του Γηροκομείου της Βάρδας. Η Πολλάτου, η οποία κατευθυνόταν προς Κυλλήνη, από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της. Ακολούθησε σφοδρή σύγκρουση με διερχόμενο αυτοκίνητο από την αντίθετη κατεύθυνση. Οι δύο επιβάτες του άλλου αυτοκινήτου τραυματίστηκαν. Η Πολλάτου ετοιμαζόταν να παντρευτεί τον Σεπτέμβριο του 2014.

Κλαίει όλη η Ελλάδα: Νεκρή η Ολυμπιονίκης Άννα Πολλάτου

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της Ολυμπιονίκη Άννας Πολλάτου

Νεκρή 7χρονη που παρασύρθηκε από όχημα

14 Απριλίου 2017: Νεκρή η 7χρονη Νικολίτσα, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Παρασύρθηκε από ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 45χρονη και κινείτο στη νέα εθνική οδό Πατρών - Πύργου, με κατεύθυνση προς Πύργο, στην περιοχή των Σαγέικων. Εξοργισμένοι οι κάτοικοι για το αίμα στην άσφαλτο και τα φωτεινούς σηματοδότες που ζητούν εδώ και χρόνια ώστε να μη θρηνήσουν άλλα θύματα.

Το Πάσχα βάφτηκε με αίμα! Ασύλληπτη τραγωδία στην Αχαΐα-Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 7χρονη

Νεκρή 38χρονη μητέρα από φωτιά που ξέσπασε στη νταλίκα του συζύγου της 

1η Μαρτίου 2017: Κάηκε μέσα στην καμπίνα νταλίκας η 38χρονη Ασπασία. Ήταν έγκυος στο τρίτο της παιδί. Κάτω από άγνωστες συνθήκες και ενώ η νταλίκα του συζύγου της εκινείτο στο ρεύμα προς Αθήνα, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να ανατραπεί και στη συνέχεια να εκδηλωθεί πυρκαγιά στο χώρο της καμπίνας που βρίσκονταν η 38χρονη Ασπασία και τα δύο ανήλικα παιδιά τους 7 και 5 ετών. Ο άντρας πρόλαβε να σώσει τα δύο του παιδιά αλλά όχι την άτυχη μητέρα.

Βέβαια, δεν είναι μόνο τα προαναφερόμενα. Επί χρόνια, η άσφαλτος έχει στερήσει ζωές και οικογένειες έχουν θρηνήσει θύματα. Σχεδόν καθημερινά ο εν λόγω δρόμος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, γίνεται αιτία για τροχαία. Είτε ατυχήματα, είτε δυστυχήματα. Χαρακτηριστικά αναφέρει ηλεκτρονικό μέσο της Πάτρας με ημερομηνία Οκτωβρίου του 2017, ότι σε διάστημα δύο μηνών είχαν χάσει τη ζωή τους επτά άνθρωποι.

(Oι φωτογραφίες είναι αρχείου Eurokinissi από τροχαία που έχουν σημειωθεί στην Πύργου- Πατρών)

της Σοφίας Βάγκα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top