Πατέρας Δ. Κούκλατζη: «Η ζωή μας άλλαξε μέσα σε λίγα λεπτά»

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους δύο στρατιωτικούς

Αγωνία για τους δύο Έλληνες στρατιωιτκούς

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που από την 1η Μαρτίου βρίσκονται φυλακισμένοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη. Ο πατέρας του λοχία Δ. Κούκλατζη μίλησε στην εφημερίδα «Έθνος» για τις 47 αυτές μέρες κράτησης των δύο στρατιωτικών και τα συναισθήματα των οικογενειών τους.

«Άλλαξε η ζωή μας μέσα σε λίγα λεπτά. Προσπαθούμε όμως να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Δίνουμε κουράγιο στον εαυτό μας και παραμένουμε νηφάλιοι τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου», είπε ο Νίκος Κούκλατζης.

Σημείωσε επίσης ότι τόσο ο γιος του, όσο και ο Α. Μητρετώδης παραμένουν ψύχραιμοι, επεσήμανε όμως ότι οι Τούρκοι δεν έχουν αλλάξει στάση και εδώ και ενάμισι μήνα δεν έχουν απαγγείλει καν κατηγορητήριο.

«Ζούμε καθημερινά με αυτό. Κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης. Ευτυχώς τα παιδιά είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση», συνέχισε.

Ο χρόνος περνάει γι’ αυτά αργά, με διάβασμα και κουβέντα μεταξύ τους.

«Τα παιδιά, κυρίως ο Δημήτρης, περνούν την ώρα τους διαβάζοντας κάθε είδους λογοτεχνικά βιβλία, όπως του Καζαντζάκη αλλά και τους Νταν Μπράουν. Ετοιμάζομαι να πάω νέα βιβλία την ερχόμενη Παρασκευή. Τους φέρονται καλά εκεί, δεν έχουν παράπονο», είπε ο κ. Κούκλατζης.

Αυτό που δίνει κουράγιο στις δυο οικογένειες, είναι ότι οι δυο στρατιωτικοί δεν το βάζουν κάτω.

«Ο Δημήτρης δεν το βάζει κάτω. Αντιλαμβάνεται ότι αυτή η ιστορία μπορεί να κρατήσει αρκετά και δείχνει ότι είναι έτοιμος να κάνει υπομονή για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι να λήξει αυτή η κράτηση», τόνισε.

Οι δύο στρατιωτικοί συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές του Έβρου κατά τη διάρκεια περιπόλου. Από εκείνη τη στιγμή παραμένουν κρατούμενοι σε φυλακές της Ανδριανούπολης. 

Μέχρι στιγμής δεν τους έχει αποδοθεί καμία κατηγορία και όπως όλα δείχνουν η Τουρκία προσπαθεί να καθυστερήσει όσο περισσότερο γίνεται την εκδίκαση της υπόθεσης που θα οδηγούσε τους δύο στρατιωτικούς πίσω στα σπίτια τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top