Βρέθηκε η σορός του σμηναγού Γ. Μπαλταδώρου - Στην Καρδίτσα η κηδεία του

Εντοπίστηκε από αλιευτικό σκάφος - Νέα ενημέρωση 11:57

Αλιευτικό σκάφος από τη Σκύρο εντόπισε τη σορό του ήρωα πιλότου του Mirage 2000-5, Γιώργου Μπαλταδώρου που σκοτώθηκε την ώρα του καθήκοντος το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη ανοιχτά του νησιού.

Η σορός, που βρέθηκε διαμελισμένη, μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου θα γίνουν οι απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ο δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, τόνισε ότι πολλοί ψαράδες από το νησί με το που άκουσαν για τη συντριβή του αεροσκάφους έσπευσαν να συμμετάσχουν στις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης του πιλότου.

Όπως είπε οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν καλές κι έτσι αρκετοί Σκυριανοί, αλλά και κάτοικοι από τα γύρω νησιά έτρεξαν να βοηθήσουν, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να βρουν ζωντανό τον έμπειρο πιλότο.

Δυστυχώς οι ελπίδες τους δεν επιβεβαιώθηκαν αφού εντοπίστηκαν αρχικά το κράνος του πιλότου και κάποια συντρίμμια του αεροσκάφους και στη συνέχεια η σορός του.

Αύριο η κηδεία

Στη γενέτειρά του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας θα ταφεί αύριο ο ήρωας σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία θα γίνει στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου του χωριού παρουσία εκπροσώπων των κομμάτων, φίλων και συναδέλφων του άτυχου Σμηναγού.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top