Συγκίνηση για τους Έλληνες στρατιωτικούς - Έψαλαν το «Χριστός Ανέστη» με τον μητροπολίτη Αδριανούπολης

Ξεπέρασε κάθε όριο η τουρκική προκλητικότητα ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα

Ξεπέρασε κάθε όριο η τουρκική προκλητικότητα. Ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, τουρκικό F- 16  παραβίασε το FIR Αθηνών πετώντας  για ένα λεπτό στα 7.000 πόδια πάνω από τη νήσο Παναγιά στις Οινούσσες. Άμεση ήταν  αντίδραση της ελληνικής πλευράς που σήκωσε δυο ΜΙΡΑΖ από τη βάση της Σκύρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγη ώρα νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο φυλάκιο του νησιού ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Οι τουρκικές προκλήσεις όμως δε σταμάτησαν εκεί καθώς δέκα λεπτά αργότερα ένα δεύτερο F16 πέταξε και  πάλι  πάνω από τις Οινούσσες, πάλι στα 7.000 πόδια με δυο ελληνικά F-16 να το αναχαιτιζουν.

Την ίδια ώρα  ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας  επανήλθε με χυδαίες εκφράσεις κατά Ελλήνων πολιτικών.

«Αυτός ο “πολιτικός κωμικός” που φέρει τον τίτλο του Υπουργού Αμύνης της Ελλάδας κάνει συνεχώς προκλήσεις. Παραμένοντας σιωπηλός, η ελληνική κυβέρνηση εγκρίνει αυτή την τακτική» έγραψε στο twitter ο Ομέρ Τσελίκ.

«Ο κύριος Ερντογάν βρίσκεται σε περίοδο μεγάλης νευρικότητας. Αντιμετωπίζει εσωτερική αμφισημία, ταλάντευση, αντίφαση. Ανάμεσα σε μια τάση αλαζονείας και την αίσθηση ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην περιοχή, και έναν ενδόμυχο φόβο και ανασφάλεια» είπε ο Νίκος Κοτζιάς στο περιοδικό Spiegel.

Συγκίνησε ο Ιερώνυμος με τον Εθνικό Ύμνο

Ρίγη  συγκίνησης προκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος μετά το πέρας της αναστάσιμης λειτουργίας άρχισε να ψέλνει μαζί με το στρατιωτικό άγημα τον Εθνικό Ύμνο.

Με πολλούς αποδέκτες ήταν και το αναστάσιμο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Η κορυφαία αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης μας διδάσκει, πρωτίστως, τις πανανθρώπινες αξίες της Αγάπης, της Αλληλεγγύης και της Ειρηνικής Συνύπαρξης. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας, όταν ο Άνθρωπος δοκιμάζεται δεινώς, από ποικίλες απειλές, σ΄ ολόκληρο τον Πλανήτη».

Έψαλαν το «Χριστός Ανέστη» στις φυλακές της Αδριανούπολης

Στις φυλακές Αδριανούπολης  βρέθηκε ο μητροπολίτης Αμφιλόχιος, ο οποίος συναντήθηκε με  τους Έλληνες στρατιωτικούς μετά από προτροπή του Οικουμενικού Πατριάρχη. Τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς τους μετέλαβε και έψαλαν όλοι μαζί το «Χριστός Ανέστη». Τη  συνάντηση είχε προαναγγείλει στο αναστάσιμο μήνυμα του ο οικουμενικός πατριάρχης.

Σήμερα πάντως σε όλα τα ελληνικά στρατόπεδα που γιορτάστηκε το Πάσχα με εντολή του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου υπήρχαν δυο κενές καρέκλες και δυο πιάτα για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top