Τούρκοι ψαράδες αλωνίζουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Στα άκρα η τουρκική προκλητικότητα

Δεν έχει όρια η τουρκική προκλητικότητα. Εν μέσω των Πασχαλινών εορτών, Τούρκοι ψαράδες -σχεδόν καθημερινά- ρίχνουν τα δίχτυα τους στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η τουρκική τράτα που βλέπετε στο βίντεο αλωνίζει ανενόχλητη στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Ψαρεύει ακριβώς δίπλα στην ελληνική τράτα, δυτικά της Χίου.

Το βίντεο που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα, απεικονίζει την τουρκική προκλητικότητα σ' όλο της το μεγαλείο. Πλέον, το φαινόμενο της ψαριάς στα ελληνικά χωρικά ύδατα από Τούρκους, έχει γίνει καθημερινό βάσανο των Ελλήνων ψαράδων. Αυτοί είναι άλλωστε οι πλέον... χαμένοι του "παιχνιδιού".

«Χρόνια έρχονταν και ψάρευαν αλλά όχι σ' αυτόν τον ρυθμό που έρχονται τα τελευταία δύο χρόνια. Έρχονται τριάντα.. είκοσι μαζί! Λες και πάνε για απόβαση! Ενοχλούμαστε, αλλά πιο πολύ ενοχλούνται οι επαγγελματίες αλιείς δεν το συζητάμε, οι οποίοι ψαρεύουν για το μεροκάματο» δήλωσε ο Ιωσήφ Μεϊμαρίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ξάνθης.

Εν μέσω πασχαλινών εορτών οι Τούρκοι ψαράδες ρίχνουν ανενόχλητοι τα δίχτυα τους. Κανείς δεν τους σταματά.

«Δεν αφήνουν αφρόψαρα. Δεν αφήνουν τίποτα στην περιοχή! Μας ενοχλεί, μας φαίνεται και άσχημο κι επειδή πολλές φορές συναντιόμαστε τα ερασιτεχνικά σκάφη μαζί με τα τούρκικα... άλλοι είναι πολύ ευγενικοί κι άλλοι σχεδόν βρίζουν από κοντά που μας προσπερνάνε!» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ξάνθης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις οι άντρες του ελληνικού πλοίου εντόπισαν την τουρκική τράτα, ειδοποίησαν τις Αρχές… που έφτασαν λίγο αργότερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top