Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης η Αποκαθήλωση στον λόφο της Μονής Πεντέλης

Μικροί και μεγάλοι στάθηκαν υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσουν τον σταυρό του μαρτυρίου

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και το θείο δράμα κορυφώνεται. Με κατάνυξη παρακολούθησαν το πρωί οι πιστοί σε όλες τις εκκλησίες και μονές της χώρας την τελετή της Αποκαθήλωσης ενώ το βράδυ τελείται η περιφορά του Επιταφίου.

Ωστόσο, ρίγη συγκίνησης προκαλεί η αποκαθήλωση στον λόφο της Μονής Πεντέλης. Μικροί και μεγάλοι στάθηκαν υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσουν τον σταυρό του μαρτυρίου.

Η πομπή ξεκίνησε από τον ναό λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, αναπαριστώντας την πορεία προς τον Γολγοθά και ανέβηκε τον λόφο όπου βρίσκεται ο σταυρός, όσο η φιλαρμονική απέδιδε πένθιμους ύμνους.

Ο ηγούμενος, ως άλλος Ιωσήφ από Αριμαθαίας, σύμφωνα με την παράδοση κατέβασε το σώμα του Ιησού από τον σταυρό και τύλιξε το σώμα του σε λευκά σεντόνια. Στη συνέχεια η πομπή τοποθέτησε το σώμα του Ιησού στον τάφο που βρίσκεται στον περίβολο της μονής και τον σφράγισε με λίθο όπως ακριβώς στα Ιεροσόλυμα.

Πλήθων πιστών παρακολούθησε την αναπαράσταση σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης. Η ακολουθία του επιταφίου στην Μονή θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top