Αποκαλυπτικό έγγραφο: Για περιστατικά -όπως με τους Έλληνες στρατιωτικούς- υπεύθυνη η τουρκική στρατοχωροφυλακή

Την ίδια ώρα η Αθήνα επισπεύδει την ενίσχυση του Έβρου και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με 7.000 άνδρες

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση Αθήνας - Άγκυρας. Σήμερα έγινε γνωστό πως η Τουρκία σκληραίνει τη στάση της σε μεθοριακά επεισόδια στον Έβρο. Σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», απαγορεύεται στο εξής η διευθέτηση περιστατικών, όπως αυτό με τους δυο Έλληνες κρατούμενους,  σε τοπικό επίπεδο, όπως γινόταν στο παρελθόν και την ευθύνη πλέον έχει η τουρκική στρατοχωροφυλακή.

Την ίδια ώρα, η Αθήνα επισπεύδει την ενίσχυση του Έβρου και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με 7.000 άνδρες, ενώ ηχηρό μήνυμα στη γείτονα έστειλε από την Ικαρία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό» δήλωσε ο  Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με το έγγραφο των «ΝΕΩΝ» που έχει ημερομηνία 17 Μαρτίου, οι τουρκικές αρχές κάνουν γνωστό, πως μεταφέρουν στη στρατοχωροφυλακή την ευθύνη και την αρμοδιότητα χειρισμών περιστατικών όπως αυτό που συνέβη με τους δυο Έλληνες αξιωματικούς. Έτσι απαγορεύει την όποια συνεννόηση υπήρχε μέχρι τώρα, να λύνονται τέτοιου είδους θέματα μεταξύ των στρατιωτικών διοικητών.

Αυτό ίσως να εξηγεί και το ότι οι διαπραγματεύσεις που έγιναν μεταξύ Έλληνα και Τούρκου διοικητή για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, έπεσαν στο κενό.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο όμηροι, κρατούμενοι στις φυλακές της Τουρκίας. Θα τους βγάλουμε, θα τους απελευθερώσουμε, θα γυρίσουν πίσω» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

Αλλά και η Ελλάδα έχει αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτικών που περιπολούν στα σύνορα, ενώ δόθηκαν εντολές για σκληρότερη αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών. Επιπλέον επιταχύνει την ενίσχυση του Έβρου και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με 7.000 άνδρες, σχεδιασμός που έγινε ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου άμυνας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος παρακολούθησε στρατιωτική άσκηση στον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας ανέβασε τους τόνους απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. «Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό. Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε».

Αποστάσεις από τη στάση αλλά και τη ρητορική του υπουργού Εθνικής Άμυνας κρατούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top