Αποστολή στη Νίσυρο: Οι ακρίτες έχουν ορθώσει το ανάστημά τους και περιμένουν την Ανάσταση

Το μοναστήρι της Παναγιάς της Σπηλιανής είναι το επίκεντρο των πασχαλινών εκδηλώσεων

Oι ακρίτες μας ετοιμάζονται για την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τη στιγμή που οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται στο Αιγαίο. Στη Νίσυρο όπου βρέθηκε ο Λάμπρος Δεμερτζής κατέγραψε με την κάμερα του STAR τις προετοιμασίες των κατοίκων για το βράδυ της Ανάστασης.

Μικροί και μεγάλοι στο Μανδράκι της Νισύρου ετοιμάζονται για το μεγάλο γεγονός. Την Ανάσταση του Κυρίου. Το βάψιμο στο λευκό συμβολίζει την ελπίδα και τη χαρά.

Η Νίσυρος μαζί με την Κάλυμνο θεωρείται από τα μέρη της Ελλάδας που κατά τη διάρκεια του Πάσχα γίνεται η μεγαλύτερη χρήση βαρελότων. Από μικρή ηλικία αγόρια και κορίτσια εξοικειώνονται με τις μπόμπες και τους δυναμίτες.

Το μοναστήρι της Παναγιάς της Σπηλιανής είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων, καθώς όλο το νησί θα ανέβει για να γιορτάσει την Ανάσταση.

Το λευκό  ψηφιδωτό από ψηλά ξεχωρίζει μέσα στο γαλάζιο του Αιγαίου και οι Νισύριοι όπως και όλοι οι κάτοικοι της Δωδεκανήσου που βρίσκονται στην οριογραμμή με την Τουρκία, έχουν το βλέμμα τους στραμμένο και προς Ανατολάς.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top