Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στην Πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα

Είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε δύο υπαλλήλους τραυματίζοντάς τους, στις 28 Μαρτίου

Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στην Πρεσβεία του Ιράν

Ένας 47χρονος υπήκοος Ιράν είναι ο δράστης της επίθεσης σε βάρος δύο υπαλλήλων της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα, που είχε γίνει στις 28 Μαρτίου.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και ο δράστης συνελήφθη την 1η Απριλίου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 47χρονος το μεσημέρι της 28ης Μαρτίου προσέγγισε την Πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο υπαλλήλους της Πρεσβείας, τραυματίζοντάς τους.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση όλου του προανακριτικού υλικού, κατάφερε να ταυτοποιήσει και να εντοπίσει τον δράστη, την 1η Απριλίου στο Κερατσίνι.

Ο 47χρονος ομολόγησε τις πράξεις του, καθώς και δύο περιπτώσεις εμπρησμού στην είσοδο της Πρεσβείας, που είχε διαπράξει σε παρελθόντα χρόνο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top