Οι μητροπολίτες Καστοριάς και Διδυμοτείχου έστειλαν επιστολή στον Ερντογάν για τους Έλληνες στρατιωτικούς

«Δεν έχουμε καμία απάντηση μέχρι τώρα» δήλωσε ο μητροπολίτης Σεραφείμ

Οι μητροπολίτες Καστοριάς και Διδυμοτείχου με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Ταγίπ Ερντογάν κάλεσαν τον Τούρκο Πρόεδρο να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελο Μητρετώδη, οι οποίοι παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης.  

(Μητροπολίτης Διδυμότειχου Δαμασκηνός)

Η επιστολή εστάλη μέσω της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, με τους μητροπολιτών Καστοριάς Σεραφείμ και Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας-Σουφλίου Δαμασκηνός ζητούν την παρέμβαση του Τούρκου Προέδρου για την επιστροφή των αξιωματικών στις οικογένειές τους ενόψει των «Αγίων ημερών του Πάσχα».

(Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ)

Oι δύο μητροπολίτες είναι από τον τόπο καταγωγής των δύο στρατιωτικών. «Ενόψει της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης που είναι το Άγιο Πάσχα θέλουμε να παρακαλέσουμε θερμά τον Πρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης, να αποφυλακιστούν οι δύο στρατιώτες. Πρέπει να γίνει σεβαστή η πίστη του καθενός» δήλωσε ο Μητροπολίτης Καστοριάς στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε καμία απάντηση μέχρι τώρα».

Η επιστολή

Προς

Τον Εξοχώτατον

Πρόεδρον της Τουρκικής Δημοκρατίας

κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,

Καθώς πλησιάζουν οι μέρες του Αγίου Πάσχα, της μεγαλύτερης θρησκευτικής γιορτής των Χριστιανών, ως πνευματικοί οδηγοί των δυο στρατιωτικών, που από 1ης Μαρτίου ε.ε. κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, Αγγέλου Μητρετώδη, από την Καστοριά και Δημητρίου Κούκλατζη από την Ορεστιάδα, για καθαρά ανθρωπιστικούς και θρησκευτικούς λόγους ζητούμε την παρέμβαση Σας για την αποφυλάκισή τους και την επιστροφή τους στα σπίτια τους και τις οικογένειες τους, προκειμένου να γιορτάσουν μαζί με τους δικούς τους τις άγιες αυτές μέρες.

Προβαίνουμε σ΄ αυτήν την πρωτοβουλία με την πεποίθηση και την βεβαιότητα ότι ο σεβασμός στην πίστη του άλλου είναι μια πανανθρώπινη αξία, την οποία εμείς ως υπεύθυνοι ταγοί της πολιτικής και της θρησκείας οφείλουμε να υπηρετήσουμε.

Ο Καστορίας        Ο Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σουφλίου

ΣΕΡΑΦΕΙΜ            ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top