Ελεύθερος ο 88χρονος που πυροβόλησε ληστές στη Γλυφάδα

Υποστήριξε ότι φοβήθηκε για τη ζωή του και γι’ αυτό άνοιξε πυρ / Nέα ενημέρωση 21:06

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 88χρονος, ο οποίος την Τρίτη το πρωί πυροβόλησε και τραυμάτισε ελαφρά τον έναν από τους δύο ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του και του ζήτησαν χρήματα.

Τον ηλικιωμένο υποδέχτηκε με χειροκροτήματα ο συγκεντρωμένος κόσμος, φωνάζοντας «είσαι ήρωας». 

 

Διαβάστε επίσης: Με πέντε βαριές κατηγορίες στον ανακριτή ο 88χρονος που πυροβόλησε ληστές στη Γλυφάδα

Ο ηλικιωμένος υποστήριξε στον εισαγγελέα ότι πυροβόλησε γιατί φοβήθηκε για τη ζωή του και δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει.

Ωστόσο ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοχρησία και ψευδορκία.

Σήμερα κατέθεσε και στον ανακριτή, ο οποίος αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο με τον περιοριστικό όρο της μη εξόδου από τη χώρα. Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια, ο 88χρονος έφυγε εξαντλημένος σε αναπηρικό καροτσάκι:

 

«Το παράπονό μου είναι ότι μου πήραν τη βέρα της γυναίκας μου και από ότι ξέρω δεν έχει βρεθεί. Για τα υπόλοιπα δεν με πειράζει. Ηταν περασμένη στην αλυσίδα που μου άρπαξαν από το λαιμό μαζί με δύο σταυρούς» είπε στον ανακριτή, προσθέτοντας πως:

«Φοβήθηκα ότι θα έχω την τύχη των υπολοίπων γερόντων. Το πιστόλι το εντόπισαν και το άφησαν σε ένα τραπέζι. Οσο έψαχναν για χρήματα και κοσμήματα το πήρα, ακολούθησε πάλη. Πήγε να μου πάρει το όπλο». 

 

Ποινική δίωξη για ληστεία ασκήθηκε σε βάρος των δυο ληστών, ο ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος στο χέρι.

Πρόκειται για έναν 28χρονο Αλβανικής υπηκοότητας και έναν 17χρονο Έλληνα. Και οι δύο συνελήφθησαν στο νοσοκομείο όπου πήγαν για τις πρώτες βοήθειες.  Αύριο το πρωί θα απολογηθούν στην ανακρίτρια ανηλίκων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top