Κούγιας για την τραγωδία στην Αίγινα: Καταθέσαμε αίτηση διενέργειας συμπληρωματικής κύριας ανακρίσεως

Ο δικηγόρος αναφέρει ότι συγγενείς και θύματα ποτέ δεν πίστεψαν ότι χειριστής ήταν ο 78χρονος αποβιώσας Θρασύβουλος Λυκουρέζος

Κούγιας για την τραγωδία στην Αίγινα

Ήταν 16 Αυγούστου του 2016 όταν μια ναυτική τραγωδία συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Το ταχύπλοο «Ντουέντε» εμβόλισε με ταχύτητα το γεμάτο από κόσμο τουριστικό «Αντωνία» στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πέρδικας και νήσου Μονής, στην Αίγινα. Μέσα σε  ελάχιστα λεπτά, η λάντζα βυθίστηκε. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν.

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας με γραπτή ανακοίνωσή του έκανε σήμερα γνωστό ότι κατέθεσε «αίτηση διενέργειας συμπληρωματικής κύριας ανακρίσεως κατ’ άρθρο 309 παρ. 1 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιώς».

Το Star στην ανέλκυση της λάντζας στην Αίγινα – Μύριζε ΘΑΝΑΤΟΣ, λύγισαν οι συγγενείς

Πέθανε το πρόσωπο της τραγωδίας της Αίγινας

Αίγινα: «Συγκαλύπτουν το δυστύχημα» λέει η οικογένεια του 44χρονου και της 5χρονης που πνίγηκαν

Στην ανακοίνωσή του εξηγεί τους λόγους και τα ζητήματα που καλεί να διερευνηθούν, καθώς ο φάκελος έκλεισε.

«Όπως  είναι γνωστό, τα θύματα του ναυαγίου που εξελίχθηκε σε τραγωδία στην Αίγινα με τέσσερις θανάτους και πέντε τραυματισμούς και οι ναυαγοί που πέρασαν απίστευτη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία ουδέποτε πίστεψαν ότι χειριστής του ταχύπλοου σκάφους, που βύθισε τη λάντζα που μετέφερε στην Μονή τα θύματα, ήταν ο υπερήλικας Θρασύβουλος Λυκουρέζος, ο οποίος όπως είναι γνωστό απεβίωσε» αναφέρει ο δικηγόρος και συνεχίζει:

«Τα θύματα για το λόγο αυτό είχαν υποβάλλει στην Ανακριτή Πειραιώς που χειρίστηκε την υπόθεση, αίτημα να γίνει η άρση του απορρήτου της συνδέσεως κινητής τηλεφωνίας, την οποία κατείχε και χρησιμοποιούσε ο αποβιώσας Θρασύβουλος Λυκουρέζος την ημέρα του ναυαγίου, καθώς και εφτά ακόμα ατόμων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση αμέσως μετά το συμβάν».

Ο κ.Κούγιας αναφέρει λοιπόν ότι «από την άρση του απορρήτου προέκυψαν, ω του θαύματος, άνω των εκατό τηλεφωνικές επικοινωνίες του Λυκουρέζου και των υπολοίπων επτά προσώπων, για τα οποία επίσης ήρθη το απόρρητο, αμέσως μετά το ναυάγιο» και επισημαίνει ότι «τις τηλεφωνικές επικοινωνίες αυτές η κυρία Ανακριτής δεν τις διερεύνησε για ανεξήγητο λόγο» παραθέτοντας και τους τηλεφωνικούς αριθμούς.

Όπως σημειώνει ο δικηγόρος πρόκειται για τηλεφωνικές κλήσεις με 99 πρόσωπα, των οποίων τα στοιχεία ταυτότητας έγιναν γνωστά μετά την άρση του απορρήτου.

«Η υπεράσπισή μας ζητούσε επιμόνως από την κυρία Ανακριτή, γιατί οι αριθμοί αυτοί και οι κλήσεις που αντάλλαξαν με τον αποβιώσαντα Θρασύβουλο Λουκουρέζο και τα επτά πρόσωπα, για τα οποία διατάχθηκε κι έγινε η άρση του απορρήτου δε διερευνώνται. Δηλαδή να διερευνηθεί, πρώτον σε ποιον ανήκουν όσοι αριθμοί φέρονται να ανήκουν σε άγνωστους συνδρομητές και δεύτερον να κληθούν και να δώσουν εξηγήσεις ο Λυκουρέζος και οι επτά για τους οποίους διατάχθηκε η άρση του απορρήτου, όσο και αυτοί που συνομίλησαν μαζί τους για το τι είπαν. Αντί η κυρία Ανακριτής να πραγματοποιήσει αυτήν την αναγκαία διαδικαστική πράξη, έκλεισε το φάκελο».

Όπως καταλήγει: «τα θύματα που επιβίωσαν του ναυαγίου και οι συγγενείς των θανόντων περιμένουν με αγωνία την απάντηση σε αυτό το αίτημά τους, αφού ουδέποτε, όπως αναφέρουμε ανωτέρω, έχουν πιστέψει ότι ο εμφανισθείς με καθυστέρηση τριών ωρών στο λιμεναρχείο Αίγινας, Θρασύβουλος Λυκουρέζος, ήταν ο χειριστής του ταχυπλόου και αντίθετα είναι βέβαιοι ότι ο χειριστής ήταν ένας νεαρός 30 ετών, ο οποίος επέβαινε στο ταχύπλοο με μια νεαρή φίλη του, αφού οι ναυαγοί αυτούς είδαν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top