Ένταση το βράδυ στα Οινόφυτα – Αντιδράσεις προσφύγων για τη μεταφορά τους από ξενοδοχεία σε κέντρο φιλοξενίας

Άναψαν φωτιές προκαλώντας επεισόδια - Νέα ενημέρωση 09:22

Αντιδράσεις προσφύγων για τη μεταφορά τους από ξενοδοχεία

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Οινόφυτα.

Οι πρόσφυγες αντιδρούν για τη μεταφορά τους από ξενοδοχεία σε κέντρα φιλοξενίας και από νωρίς το βράδυ άναψαν φωτιές, προκαλώντας επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, εξαγριωμένοι πρόσφυγες που έφτασαν χθες εκεί, έβαλαν φωτιές και έσπασαν διάφορα πράγματα. Είναι περίπου 400 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα. Οι συγκεκριμένοι μεταφέρθηκαν στα Οινόφυτα από ξενοδοχείο που έμεναν στον Μαραθώνα, το οποίο χρηματοδοτούσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, όμως αυτή η χρηματοδότηση σταμάτησε, όπως και το επίδομα που έπαιρναν.

Το κέντρο φιλοξενίας των Οινοφύτων είχε κλείσει πριν από λίγους μήνες, ανακατασκευάστηκε και διατέθηκε τώρα για να φιλοξενήσει και πάλι πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους πάνω από 1500 πρόσφυγες που διέμεναν σε ξενοδοχεία της Αττικής και είχαν μεταφερθεί εκεί από τα νησιά του Αιγαίου ήδη μετακινούνται σε άλλα κέντρα καθώς θα πρέπει να εκκενωθούν τα ξενοδοχεία, ενώ παράλληλα μετακινούνται και σε ενοικιασμένα δωμάτια , από την Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες, διαμερίσματα στην Αττική αλλά και σε άλλες πόλεις τη χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top