Ερωτευμένοι με την Ελληνική κουζίνα δηλώνουν οι Αμερικάνοι

Ο λόγος για να έρθει κάποιος Ελλάδα είναι το φαγητό

Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο Αμερικάνοι τουρίστες θα κάνουν φέτος διακοπές στην Ελλάδα. Πρόκειται για επισκέπτες υψηλού επιπέδου που αγαπούν τη χλιδή και αφήνουν χρήματα.

Η ελληνική κουζίνα του ελαιόλαδου, τη φέτας αλλά και της υψηλής γαστρονομίας διαφέρει κατά πολύ απ’ το τζάνκ φουντ και το γκριλ που καταναλώνουν σε αφθονία στην πατρίδα τους. Φέτος σύμφωνα με τις προ κρατήσεις περιμένουμε 400.000 επιπλέον Αμερικάνους και  θα ξεπεράσουν το 1.300.000.

Είναι μια αγορά που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες του τουρισμού στη χώρα καθώς όπως λένε είναι οι καλύτεροι πελάτες τους. Αγαπούν την καλή ζωή και ξοδεύουν αρκετά χρήματα.

«Θέλει ξενοδοχεία πέντε αστέρων και ακριβής παροχής υπηρεσιών Τα έχουμε. Θέλει γιοτ. Μηχανοκίνητα σκάφη ενώ κάνει και ιστιοπλοΐα  τα έχουμε.  Θέλει γκολφ. Παλιά δεν είχαμε. Τώρα στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετά γκολφ», δηλώνει Λύσανδρος Τσιλίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο μέσος Αμερικάνος έχει εισόδημα τουλάχιστον 70.000 ευρώ το χρόνο

«Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ποσοστό των Αμερικάνων που έρχεται στην Ελλάδα έρχεται μέσω των κρουαζιερόπλοιών και κάνουν κάποιες διαμονές και στην Αθήνα και τη Σαντορίνη και τη Μύκονο», τονίζει ο Γενικός διευθυντής της  North Hellas Λεωνίδας  Μπαμπαλης.

Ανεβαίνει και η κρουαζιέρα

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το 2018 οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια μας θα αυξηθούν κατά 2% και 4% οι αφίξεις επιβατών.

Το Μάιο θα ταξιδέψει σε Βοστώνη- Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον ομάδα ταξιδιωτικών πρακτόρων και ξενοδόχων. Ο σκοπός είναι να προωθηθούν εναλλακτικοί προορισμοί στην Ήπειρο την Πελοπόννησο και την κεντρική Ελλάδα.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top