Πατέρας στον Άγιο Δημήτριο κακοποιούσε επί χρόνια τα πέντε ανήλικα παιδιά του

Τα άφηνε νηστικά και τα κακομεταχειριζόταν – Πώς αποκαλύφθηκε το οικογενειακό δράμα

Αγ. Δημήτριος:Πατέρας κακοποιούσε τα 5 ανήλικα παιδιά του

Μια νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης ανηλίκων είδε το φως της δημοσιότητας στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Όπως μετέδωσε με ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, ένας πατέρας πέντε ανήλικων παιδιών (από 9 έως 17 ετών) τα κακομεταχειριζόταν και τα άφηνε νηστικά. Το ίδιο έκανε και στη σύζυγό του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν τα δυο από τα μεγαλύτερα παιδιά του, βρήκαν τη δύναμη να καταγγείλουν ό,τι συνέβαινε και να ζητήσουν βοήθεια.

Οι λεπτομέρειες σοκάρουν, καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες των παιδιών, ο πατέρας τα έβαζε να σκάβουν αναίτια σε ένα χωράφι, τα χτυπούσε, τα άφηνε νηστικά, τα υποχρέωνε να κάνουν διαλογισμό και δεν τα άφηνε να συναναστρέφονται με συνομηλίκους τους.

Τα πέντε παιδιά και οι γονείς τους, είχαν μετακομίσει πριν από έξι χρόνια στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Αρχικά έμεναν όλοι μαζί σε τροχόσπιτο σε χωράφι που ήταν στην ιδιοκτησία του πατέρα και στη συνέχεια μετακόμισαν σε μονοκατοικία, όπου ζούσαν σε άθλιες συνθήκες.

Η γειτονιά γνώριζε την κατάσταση και προσπαθούσε να βοηθήσει όσο μπορούσε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, όταν τα δυο μεγαλύτερα παιδιά δεν άντεξαν άλλο, στάθηκαν «απέναντι» από τον πατέρα και του είπαν πως θα τον καταγγείλλουν, εκείνος εξοργίστηκε και έστρεψε μαχαίρι εναντίον τους.

Τα παιδιά φοβήθηκαν, αλλά δε λύγισαν. Παρά τις απειλές του ότι θα τα σκοτώσει και μετά θα αυτοκτονήσει, εκείνα διέφυγαν από το παράθυρο, πήγαν στο σχολείο τους και ενημέρωσαν τη διευθύντριά τους για τη φρίκη που ζούσαν τα τελευταία χρόνια. Η διευθύντρια έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Ο πατέρας οδηγήθηκε από την αστυνομία στο Σισμανόγλειο καθώς εκτέλεσε την εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική.

Η διευθύντρια του σχολείου ενημέρωσε την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, που ανέλαβε τα πέντε παιδιά της οικογένειας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top