Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, νέος μεγάλος σύμμαχος στο πλευρό του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»

Μια σημαντική συνεργασία

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει τον Συλλόγου Όραμα Ελπίδας

Μία σημαντική συνεργασία με στόχο να φτάσει σε καθέναν από τους δημότες των 325 Δήμων της χώρας το δυνατό μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών εγκαινίασαν ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η αύξηση των εθελοντών δοτών μυελού των οστών μέσω της δημιουργίας τοπικών κέντρων ενημέρωσης και συλλογής δειγμάτων από νέους εθελοντές δότες μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων της χώρας και των Δημοτικών Ιατρείων.  Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται καινούριες προοπτικές έτσι ώστε σταδιακά να μπορούν καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας σε δότες.

Η επιτυχία αυτής της συνεργασίας θα προσφέρει ελπίδα και ζωή σε χιλιάδες ασθενείς που προκειμένου να επιβιώσουν χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών από συμβατό δότη.

Το σύμφωνο της συνεργασίας υπέγραψαν η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κύριος Γιώργος Πατούλης, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, στο αμφιθέατρο της  Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον κύριο Πατούλη για τη σημαντική συμβολή του στον αγώνα που δίνουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας για τη ζωή τους και τόνισε τη σημασία που έχει η υπογραφή αυτής της συμφωνίας την οποία χαρακτήρισε Συμβόλαιο Ελπίδας και Ζωής.

 Παρών στο αμφιθέατρο ήταν και ο 19ος συμβατός δότης που βρέθηκε από την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα χαρίσει ζωή σε έναν ακόμη ασθενή.  Η κυρία Βαρδινογιάννη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της έκανε, συγκινημένη, ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά του ανθρώπου αυτού: «Η σημερινή ημέρα είναι για εμένα πολύ ιδιαίτερη για έναν ακόμη λόγο, πέρα από την υπογραφή της συμφωνίας.  Είναι σήμερα κοντά μας ο άνθρωπος ο οποίος,  μέσω της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου μας, βρέθηκε συμβατός με έναν συνάνθρωπό μας που αναζητούσε δότη.  Είναι ο 19ος συμβατός δότης που βρίσκεται μέσω της Τράπεζας μας και αποτελεί την έμπρακτη δικαίωση αυτού του μεγάλου αγώνα».

Από την πλευρά του ο κύριος Γιώργος Πατούλης, αφού συνεχάρη την κυρία Βαρδινογιάννη για την πολύπλευρη προσφορά της, τόνισε τη σημασία υπογραφής αυτής της συμφωνίας και δεσμεύτηκε ότι η υλοποίησή της θα ξεκινήσει άμεσα πιλοτικά από τον Δήμο Αμαρουσίου, όπου είναι ο ίδιος Δήμαρχος. «Με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση αγκαλιάζουμε το έργο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για την κοινή μεταλαμπάδευση μιας σπουδαίας ιδέας, η αξία της οποίας είναι η ίδια η ανθρώπινη ζωή. Σκοπός αυτής της σύμπραξης είναι η αποκέντρωση της ενημέρωσης και η δημιουργία νέων προοπτικών για την αύξηση του αριθμού των εθελοντών για την Τράπεζα Μυελού των Οστών», είπε ο κύριος Πατούλης.

Τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος ανέλυσε ο επιστημονικός υπεύθυνος της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών καθηγητής κύριος Στέλιος Γραφάκος, ο οποίος εκτίμησε ότι μέσω αυτής της συνεργασίας ο αριθμός των εθελοντών δοτών θα μπορούσε ακόμα και να πλησιάσει το στόχο του Συλλόγου που είναι οι 200.000 δότες.

Αμέσως μετά την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στον κύριο Πατούλη το «Βραβείο Αλληλεγγύης» του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και τοποθέτησε στον «Τοίχο των Αστεριών» του Νοσοκομείου ένα αστέρι με το όνομά του ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς της ΚΕΔΕ. 

Tο «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι των ΜΜΕ και της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη του ΔΣ των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ενώ τον κύριο Πατούλη συνόδευε η σύζυγός του κυρία Μαρίνα Πατούλη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top