Αυτή είναι η ταυτότητα του επιβάτη που πήδηξε από το «Blue Star Naxos»

Ο θάνατός του αποδίδεται σε πνιγμό

Η ταυτότητα του άνδρα που πήδηξε απο το "Blue Star Naxos"

Σεσημασμένος φέρεται να ήταν ο επιβάτης του «Blue Star Naxos» ο οποίος το βράδυ της Τρίτης έπεσε από το κατάστρωμα του Blue Star Naxos στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Cyclades 24, μετά από ενέργειες του Λιμεναρχείου Σύρου και της Αστυνομίας, τα στοιχεία του εξακριβώθηκαν και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν άνδρα σεσημασμένο, καθώς αυτό απέδειξαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Nα σημειώσουμε, ότι η διαδικασία ταυτοποίησης δεν ήταν εύκολη δουλειά για τις Αρχές, καθώς ο μεσήλικας που αυτοκτόνησε δεν είχε σχέση με τα νησιά των Κυκλάδων.

Μετά από εμπεριστατομένες έρευνες του Λιμεναρχείου Σύρου και της Αστυνομίας, αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του και πρόκειται για σεσημασμένο κακοποιό που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, οι οποίες των αναζητούσαν.

Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των ερευνών, η δράση του επικεντρωνόταν σε περιοχές της Αττικής.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο τι των "έσπρωξε" στην αυτοκτονία, αλλά και υπό ποιες συνθήκες και για ποιους λόγους βρέθηκε στο Blue Star Naxos για το τελευταίο του ταξίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μυστήριο με την ταυτότητα του άνδρα που έπεσε από το Blue Star Naxos – Δεν τον έχει αναζητήσει κανείς

Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας στο Blue Star Naxos: «Για λίγα δευτερόλεπτα δεν πρόλαβα να τον σώσω»

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

 

Όλα έγιναν στις 20:50 το βράδυ της Τρίτης, τέσσερα μόλις ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σύρου, λίγο πριν το πλοίο δέσει στο λιμάνι του νησιού.

Ένας άνδρας, περίπου 60 ετών, σκαρφάλωσε στα πλαϊνά κάγκελα του πλοίου και πήδηξε στη θάλασσα για να δώσει τέλος στη ζωή του.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε μια τεράστια επιχείρηση από το Λιμενικό για τον εντοπισμό του άνδρα,στην οποία συμμετείχαν το Blue Star Naxos, το οποίο ακινητοποιήθηκε, το Blue Star Delos, ένα φορτηγό πλοίο, ένα τάνκερ, δύο πλωτά του Λιμενικού, ένα ταχύπλοο κι ένα ελικόπτερο Sikorsky. Ωστόσο ήταν πλέον αργά για τον 60χρονο, ο θάνατος του οποίου αποδόθηκε σε πνιγμό.

«ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ» - Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ

 

Ένας 34χρονοε επιβάτης του πλοίου ήταν αυτόπτης μάρτυρας του απίστευτου περιστατικού, συγκλονίζοντας με την περιγραφή του:

«Ήταν λίγο πριν τις 9:00 το βράδυ. Σε λίγο θα πιάναμε Σύρο κι εγώ καθόμουν μπροστά, στο επάνω κατάστρωμα του πλοίου και έστελνα κάποια emails ώσπου άκουσα μια γυναίκα να φωνάζει τρομαγμένη: “Εεεε, τι κάνεις εκεί;”. Γύρισα το κεφάλι μου και είδα ένα μεσήλικα άντρα να είναι σκαρφαλωμένος στα πλαϊνά κάγκελα του πλοίου, 20 μέτρα από εμένα κι από την έξω μεριά. Σοκαρίστηκα… Έτρεξα με όλες μου τις δυνάμεις να τον προλάβω… Στο τελευταίο μου βήμα είχε πέσει στη θάλασσα. Τον είδα να πέφτει. Για λίγα μόνο δευτερόλεπτα δεν πρόλαβα να τον πιάσω και να τον σώσω. Έφυγε μπροστά στα μάτια μου και δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα», είπε συγκλονισμένος ο 34χρονος επιβάτης από τη Νάξο.

Όπως είπε, ο άνδρας ήταν αποφασισμένος να δώσει τέλος στη ζωή του.

«Ήταν μεσήλικας. Φορούσε μαύρη τραγιάσκα και καρό καφέ σακάκι. Όπως άκουσα, ήταν στο κάτω κατάστρωμα και εκείνη την ώρα ανέβηκε στο επάνω και κατευθύνθηκε προς το πλάι. Σκαρφάλωσε στα κάγκελα και βγήκε από την έξω μεριά του πλοίου. Κρατούσε το κάγκελο… Δεν υπήρχε κόσμος εκεί γιατί παρά την καλοκαιρία έκανε αρκετό κρύο. Καθόμασταν μπροστά, στο κατάστρωμα. Μια γυναίκα πήρε είδηση τι πάει να κάνει και φώναξε. Έτρεξα, αλλά δεν τον πρόλαβα. Αμέσως ειδοποίησα το Λιμενικό. Το καράβι ακινητοποιήθηκε και του πετάξαμε ένα σωσίβιο. Τον είδα που έπεφτε. Τον είδα να σκάει μέσα στο νερό και μετά την τραγιάσκα του να επιπλέει. “Έφυγε” μπροστά στα μάτια μου», συνέχισε.

Μετά από δύο ώρες δυστυχώς ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός. Επιβάτες του πλοίου είπαν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού έδειχνε πολύ αναστατωμένος, πηγαινοερχόταν συνεχώς, ήταν μόνος και δεν μιλούσε σε κανέναν.

«Δεν θα την ξεχάσω ποτέ αυτή τη νύχτα», κατέληξε ο 34χρονος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top