Η ώρα της Αθήνας: Οι τελευταίες αποφάσεις για το συλλαλητήριο – Συνεχίζεται η πλύση εγκεφάλου στα Σκόπια

Τι σημαίνει η ονομασία «Gorna Makedonja» που είναι και η επικρατέστερη

Από χθές βρίσκεται στον αέρα το διαφημιστικό μήνυμα για το συλλαλητήριο της Αθήνας με κεντρικό στόχο -όπως αναφέρουν οι διοργανωτές- να απαλειφθεί κάθε αλυτρωτικό άρθρο από το Σύνταγμα των Σκοπίων και να μην υπάρξει η λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προειδοποίηση από ιδρυτικό μέλος του «Ρουβίκωνα»: «Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα»

Mε μουσικό «χαλί» το «Μακεδονία ξακουστή» το βίντεο-κάλεσμα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα

Οι κύριοι ομιλητές στο συλλαλητήριο θα είναι:

  • Ο Μίκης Θεοδωράκης
  • Ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος

Πολύ σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι των Παμακεδονικών Ενώσεων, συλλόγων και ολυμπιονικών. Θα ακουστούν από τα μεγάφωνα του συλλαλητηρίου μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη, ενώ θα απαγγείλει αποσπάσματα γνωστών ιστορικών κειμένων ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ-ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

 

Παρά τις προσπάθειες του σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ να βρεθεί συμβιβαστική λύση, ακραίοι κύκλοι συνεχίζουν να προκαλούν. Στο Μουσείο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων και αυτοαποκαλείται Μακεδονικό, οι επισκέπτες βλέπουν χάρτη, όπου η χώρα τους εκτείνεται από τα Γρεβενά έως τη Θάσο και από τις Σέρρες έως την Κατερίνη. Συμπεριλαμβάνουν ασφαλώς και τη Θεσσαλονίκη.

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

 

Όπως αποκαλύπτει στο Star και τη Ραλλιώ Λεπίδου ο ιστορικός σλαβολόγος Μιχάλης Χρυσανθόπουλος, φέτος στα γυμνάσια και τα λύκεια των Σκοπίων εισήγαγαν νέο βιβλίο ιστορίας, όπου εμφανίζουν τη Μακεδονία να κλαίει και να ζητά απελευθέρωση.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ GORNA MAKEDONIJA

 

Η ονομασία Γκόρνα Μακεντόνια σημαίνει στα ελληνικά «ορεινή Μακεδονία» και είναι η επικρατέστερη από τις προτάσεις του ειδικού μεσολαβητή Μαθιου Νίμιτς.

EΜΠΟΔΙΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΕΙ SUPERFOOG ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ»

 

Σοβαρά προβλήματα σε Έλληνα επιχειρηματία που εξάγει μέλι υψηλής ποιότητας στο εξωτερικό, επιχείρησαν να δημιουργήσουν ορισμένες ομάδες ακραίων σκοπιανών μόνο και μόνο γιατί στην ετικέτα ανέφερε ότι το προϊόν είναι Μακεδονικής προέλευσης.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse που παρουσιάστηκε στο Action-24, το 65% αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και το 23% αρνητικά.

Επίσης, το 59% διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί με ονομασία που θα περιέχει τον όρο "Μακεδονία" και το 35% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top