Απίστευτη έρευνα: Ένα σάντουιτς ρυπαίνει όσο ένα αυτοκίνητο που κινείται για 20 χλμ.

Η ρύπανση των Σάντουιτς! Στο στόχαστρο αυγά, μπέικον και λουκάνικο

Aς δούμε τη ρύπανση που προκαλεί ένα σάντουιτς! Ναι καλά διαβάσατε, ένα απλό με τομάτα τυρί, μπέικον ή ζαμπόν ρυπαίνει το περιβάλλον με διοξείδιο του άνθρακα σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές βρετανικού πανεπιστημίου του Μάντσεστερ.

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, ξέρετε ότι ένα πλούσιο σάντουιτς με αυγό μπέικον και τυρί ρυπαίνει την ατμόσφαιρα με ρύπους διοξειδίου του άνθρακα, ακριβώς όσο και ένα Ι.Χ. που κινείται για περίπου 20 χλμ;

Όσο κι αν δε θέλουμε να το πιστέψουμε, έρευνα του Βρετανικού Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ δείχνει ότι:

Όλος ο κύκλος ζωής ενός σάντουιτς από την αρχική παραγωγή των διαφόρων συστατικών έως την ετοιμασία του, τη συσκευασία του αλλά και τα απόβλητα που πετιούνται ακόμα και οι πλαστικές σακούλες εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα άνθρακα, ο οποίος επιβαρύνει το περιβάλλον!

Η μελέτη εκτιμά ότι τουλάχιστον 11,5 δις σάντουιτς καταναλώνονται κάθε χρόνο στη Βρετανία τα οποία και παράγουν 9,5 εκ. τόνους ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα, δηλαδή όσο οι εκπομπές από την ετήσια χρήση 8,6 εκ. αυτοκίνητων.

Τα πιο επιβαρυντικά για το περιβάλλον είναι τα σάντουιτς με μπέικον, σαλάμια, λουκάνικο ή ακόμα και τυρί.

Δείτε το ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top