Στο επισκεπτήριο στο Παίδων η μητέρα που άφησε ολομόναχο το μωρό στο διαμέρισμα της Πλατείας Αττικής - Βίντεο

Κατεβάζει κι άλλο τον σκούφο που φορά, καλύπτοντας με το χέρι το πρόσωπό της για να αποφύγει τις κάμερες

Για τρίτη μέρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική το μωράκι που  βρέθηκε ολομόναχο στο φλεγόμενο διαμέρισμα της Πλατείας Αττικής. Η μητέρα του το επισκέφθηκε στο Παίδων.

Είναι 14.30 μετά το μεσημέρι όταν 35χρονη μητέρα του μωρού, το οποίο χαροπαλεύει στην εντατική, βγαίνει από το νοσοκομείο Παίδων. Βλέποντας τις κάμερες προσπαθεί να τις αποφύγει.  Κατεβάζει κι άλλο τον σκούφο που φορά, καλύπτοντας με το χέρι το πρόσωπό της. Φοβάται ν’ απαντήσει για τις ευθύνες της. 

Ξεχάστηκαν στην τρύπα του συστήματος Πρόνοιας

Πριν από 1,5 χρόνο οι εισαγγελικές αρχές πήραν από την 35χρονη μητέρα την επιμέλεια της μεγαλύτερης κόρης της. Όμως, δύο ακόμη ανήλικα,  παρέμειναν υπό τη σκέπη μιας μητέρας η οποία είχε αποδειχθεί ακατάλληλη. Όπως φαίνεται, η συγκεκριμένη γυναίκα  εκμεταλλεύτηκε την τρύπα στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας με αποτέλεσμα τώρα τρεις αθώες ψυχές να βασανίζονται.

«Όλα τα παιδιά κινδυνεύουν, ειδικότερα τα μικρότερα. Δυστυχώς όμως έχουμε διαπιστώσει ότι στη συνέχεια γεννιούνται παιδιά , βρίσκονται στο ίδιο περιβάλλον και παραμένουν εκεί. Άρα υπάρχει ένα σύστημα το οποίο αυτή τη στιγμή λειτουργεί σε βάρος των παιδιών» περιγράφει ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Την ώρα που οι εισαγγελικές εντολές αυξάνονται δραματικά το τελευταίο διάστημα καθώς περισσότερες από 60 έχουν καταγραφεί στον Δήμο Αθηναίων το τελευταίο διάστημα, το προσωπικό είναι ελάχιστο γι’ αυτές τις τόσο ευαίσθητες υποθέσεις. Μόνο δύο κοινωνικοί λειτουργοί για ολόκληρο τον Δήμο Αθηναίων ενώ θα έπρεπε να είναι, όπως λένε οι υπεύθυνοι του Δήμου τουλάχιστον 8 με 10.

Όπως φαίνεται, οι αρμόδιες υπηρεσίες ξέχασαν αυτά τα παιδιά! Η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, είχε περιγράψει στις αρχές τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν μαζί με τα δύο μικρότερα αδέλφια της. Η ίδια φοίτησε μόνο στο Δημοτικό. Είχε αναφέρει πως η μητέρα της δε μπορούσε να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές οικονομικές της υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα ν’ αλλάζουν συνεχώς τόπο διαμονής. Ωστόσο εκείνη  αργότερα, έφερε στον κόσμο....άλλο ένα παιδί!  

Δείτε το ρεπορτάζ της Μαρίας Αλεβιζοπούλου για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top