Συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη Μακεδονία – Αντεγκλήσεις μεταξύ των διοργανωτών

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο της Αθήνας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις δύο το μεσημέρι, μία μέρα μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στο Νταβός. Οι διοργανωτές συναντήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Τιτάνια, όμως δεν έλειψαν οι μεταξύ τους αντεγκλήσεις.

Ο νομικός Δημήτρης Μιχάκης που μετείχε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, είχε πάρει το λόγο μπροστά στις κάμερες και τους δημοσιογράφους, εμφανώς δυσαρεστημένος, διότι όπως κατήγγειλε οι άλλες ενώσεις τον αποκλείουν από το συλλαλητήριο της Αθήνας.

Άναψαν τα αίματα ανάμεσα στους διοργανωτές

«Ο σκοπός είναι να ενωθούμε όλοι οι Έλληνες, όμως η συμπεριφορά δε συνάδει. Εγώ δέχθηκα επίθεση» δήλωσε ο νομικός Δημήτρης Μιχάκης.

Κάλεσμα των Παμακεδονικών Ενώσεων στο συλλαλητήριο

Λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν και η δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου πήρε το λόγο εκπροσωπώντας -όπως είπε- τις παμακεδονικές ενώσεις Υφηλίου, οι οποίες  είναι και οι βασικοί διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Αθήνας.

«Καλούμε τον ελληνικό λαό να συνεχίσει εμψυχωμένος τον αγώνα του» δήλωσε η δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου.

Ιερά σύνοδος : Δε δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία

Το θέμα του συλλαλητηρίου απασχόλησε και την Ιεραρχία, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα.

Διαβουλεύσεις και στα Σκόπια -Τι λένε πολίτες

Την ίδια ώρα, Έλληνες πολίτες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στα Σκόπια και μίλησαν στην απεσταλμένη του STAR Ραλλιώ Λεπίδου, ζητούν να βρεθεί σύντομα κοινά αποδεκτή λύση.

«Θέλουμε να είμαστε καλοί, δημοκρατικοί, προοδευτικοί και οικονομικά άξιοι γείτονες» λέει ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σκοπίων, Μίλε Μποσνιακόσφκι.

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το συλλαλητήριο της Αθήνας

Οι οριστικές αποφάσεις για το συλλαλητήριο της Αθήνας θα ληφθούν την προσεχή Τετάρτη. Γίνονται συζητήσεις να παραστεί ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος, Ολυμπιονίκες, όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Σταμάτης Σπανουδάκης, αλλά και να στείλει μήνυμα ο Μίκης Θεοδωράκης. Τίποτα όμως ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Για γέλια η αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπιανών

Προκαλεί πάντως γέλια η προπαγάνδα των Σκοπιανών εδώ και πολλά χρόνια, που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ιστορία. Σε βιβλία του δημοτικού και του γυμνασίου αναφέρουν πως :

-Οι μοναχοί Κύριλλος και ο Μεθόδιος ήταν Μακεδόνες.

-Ο τσάρος Σαμουήλ ήταν Μακεδόνας.

-Ακόμα και στα κουτάκια της κόκα-κόλα γράφουν Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Δείτε το ρεπορτάζ του Κώστα Συμεωνίδη για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top