Καταρρέει ξεχασμένο το σπίτι του Παύλου Μελά στην Κηφισιά

Η εγγονή και κληρονόμος του Μακεδονομάχου, η γλύπτρια Ναταλία Ιωαννίδη βλέπει το σπίτι του παππού της να κινδυνεύει να χαθεί στο πέρασμα του χρόνου

Ξεχασμένο και εγκαταλελειμμένο είναι το νεοκλασικό που έζησε ο Παύλος Μελάς. Το σπίτι που δεν έχει καταρρεύσει χάρη σε κάποιες σκαλωσιές που έχουν τοποθετηθεί πρόχειρα,  στέκει εγκαταλελειμμένο εδώ και τριάντα χρόνια.

Ερειπωμένο, άδειο, με μια φωτογραφία του Παύλου Μελά στους τοίχους του κινδυνεύει με κατάρρευση. Μια μαρμάρινη πλάκα την είσοδο της αυλής μαρτυρά ότι σε αυτό το σπίτι έζησε ο Παύλος Μελάς. Σοβάδες έχουν υποχωρήσει από την οροφή και έχουν φανεί τα καλάμια. Στο τζάκι είναι ακόμα τα καμένα ξύλα από την τελευταία φορά που άναψε πριν από περίπου 30 χρόνια.

Στο εσωτερικό του σπιτιού μόνο άδεια δωμάτια, δίπλα στο τζάκι λίγα κεραμίδια ίσως από κάποια προσπάθεια για συντήρηση του. Εμφανής η εγκατάλειψη και στο μπάνιο του σπιτιού. Σε ένα άλλο δωμάτιο σκαλωσιές πρόχειρα πεταγμένες κάτω.

Η εγγονή και κληρονόμος του Μακεδονομάχου, η γλύπτρια Ναταλία Ιωαννίδη βλέπει το σπίτι του παππού της να κινδυνεύει να χαθεί στο πέρασμα του χρόνου.

«Δεν ζητάω κανένα χατίρι. Δεν ζητάω ελεημοσύνη. Ζητάω δικαιοσύνη και λογική»

Δείτε το ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top