Αποκλειστικό STAR: Συνοδός χτύπησε αλύπητα μαιευτήρα – γυναικολόγο στο Θριάσιο

Σε καθεστώς τρόμου ζουν γιατροί και νοσηλευτές από τις βίαιες επιθέσεις

Αντιμέτωποι με τη βία έρχονται καθημερινά δικηγόροι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αλλά και γιατροί. Η έρευνα του STAR για τις εκρήξεις οργής σε βάρος δημοσίων λειτουργών είναι αποκαλυπτική.

O μαιευτήρας γυναικολόγος Κώστας Σουμάκης περιγράφει στο STAR ότι δέχθηκε αναίτια επίθεση από συνοδό ασθενή, γιατί θεώρησε ότι ο γιατρός καθυστερούσε. Ο συνοδός γνώριζε πολεμικές τέχνες και αφού προπηλάκισε τον γιατρό, τον έφτυσε και του έριξε κλωτσιά στο στέρνο.

Τον τελευταίο χρόνο τα περιστατικά ξυλοδαρμών των γιατρών του ΕΣΥ έχουν αυξηθεί δραματικά. Το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων νιώθει απροστάτευτο. Γιατροί και νοσηλευτές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αρκετοί άνδρες φύλαξης στα δημόσια νοσοκομεία και πως δεν καταγράφονται τα ονόματα των συνοδών ώστε στη συνέχεια να υποβληθούν μηνύσεις.

Σκηνές φαρ ουέστ στην Ευελπίδων

Πέτρες, σιδεριές και καδρόνια εκσφενδονίζονται στο προαύλιο των δικαστηρίων της Ευελπίδων. Δυστυχώς τέτοιες συμπλοκές με ρομά και άλλες κοινωνικές ομάδες τείνουν να γίνουν μια καθημερινή συνήθεια.

«Είναι ζήτημα σύμπτωσης που δεν τραυματίστηκαν δικηγόροι, πολίτες, δικαστές, γραμματείς. Το ζήτημα της ασφάλειας των χώρων των δικαστηρίων έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών» εξηγεί ο Θέμης Σοφός, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top