Ο γιος του υπέστη bullying από συμμαθητές του: «Φοβάμαι μη χτυπήσει το τηλέφωνο και μου πουν ότι το παιδί μου χτύπησε»

Στο 2ο γυμνάσιο Σητείας δυο μαθητές έπαιξαν ξύλο έξω από το σχολείο όπου είχαν δώσει ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους

Μετά την πρωτοφανή εισβολή κουκουλοφόρων εφήβων σε σχολείο του Μενιδίου για να ξυλοφορτώσουν συνομήλικό τους, νέα θλιβερά κρούσματα βίας έρχονται στη δημοσιότητα.

Ο γιος του κ. Κώστα προσπαθεί να ξεπεράσει τα ψυχολογικά τραύματα που του προκάλεσε το αναίτιο bullying συμμαθητών του. Ο πατέρας του όμως ακούγοντας  τις νέες περιπτώσεις σχολικής βίας καρδιοχτυπάει.

«Φοβάμαι μη χτυπήσει το τηλέφωνο και μου πουν ότι το παιδί μου χτύπησε. Φοβόμουν ότι θα μπορούσε να είχε χτυπήσει άσχημα σε αυτό το περιστατικό» περιγράφει.

Όπως περιγράφει ο πατέρας,  ο 15χρονος γιος του δεν ήθελε να πάρει μέρος σε αθλητικούς αγώνες και κάποιοι συμμαθητές του τον κορόιδευαν. Πήγε λοιπόν και το ανέφερε στη δασκάλα τους κι αυτή τους έκανε επίπληξη. Μια μέρα μετά όμως, τον περίμεναν έξω από το σχολείο, τον έριξαν στο πεζοδρόμιο και άρχισαν να τον χτυπούν. Οι γείτονες έτρεξαν κι έτσι γλίτωσε από τα χέρια τους. Ευτυχώς δε χτύπησε πολύ. Οι μαθητές αποβλήθηκαν αλλά ο γιος του δε θέλησε να πάει ξανά στο ίδιο σχολείο και του άλλαξαν σχολικό περιβάλλον.

Έλυσαν τις διαφορές τους με ξύλο

Στο 2ο γυμνάσιο Σητείας δυο μαθητές έπαιξαν ξύλο έξω από το σχολείο όπου είχαν δώσει ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους. Συμμαθητές τους που ήταν παρόντες αντί να τους χωρίσουν, έκαναν χάζι.

Στο αστυνομικό τμήμα έδωσαν αμοιβαίες εξηγήσεις ενώ σήμερα στο σχολείο ο πατέρας του θύτη αλβανικής καταγωγής, ζήτησε συγνώμη από τον διευθυντή για τη συμπεριφορά του γιου του.

Και ενώ τα περιστατικά βίας αυξάνονται μέσα κι έξω από τις σχολικές αίθουσες το υπουργείο παιδείας αποφάσισε το μέτρο της αποβολής των μαθητών να γίνεται με φειδώ. Βάζει τέλος στις πενθήμερες αποβολές και όριο τις δυο ημέρες. Αυτές τις μέρες θα δίνουν παρουσία στο σχολείο, αλλά δε θα κάνουν μάθημα. Η απασχόληση τους θα καθορίζεται από τον διευθυντή.

Δείτε το ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top