Μάνδρα: Μια πόλη φάντασμα, δυόμιση μήνες μετά τη θεομηνία

Το ψύχος κάνει την καθημερινότητα των πληγέντων ακόμη πιο δύσκολη

Σχεδόν 2,5 μήνες μετά την θεομηνία η Μάνδρα μοιάζει με μια πόλη φάντασμα. Τα περισσότερα σπίτια είναι εγκαταλελειμμένα, ελάχιστα είναι τα καταστήματα που άνοιξαν και το ψύχος κάνει την καθημερινότητα των πληγέντων ακόμη πιο δύσκολη.

Άδειοι δρόμοι, κλειστά καταστήματα, ερημωμένα σπίτια. Ο χείμαρρος παρέσυρε τις περιουσίες αλλά και τις ζωές των ανθρώπων.

Επιστρέψαμε στην Μάνδρα 2,5 μήνες μετά. Προσπαθήσαμε να συναντήσουμε τους ίδιους ανθρώπους, τους ανθρώπους που βρήκαμε να παλεύουν με τα λασπόνερα. Δυστυχώς όμως τα περισσότερα σπίτι είναι εγκαταλελειμμένα και μοιάζουν να απέχουν πολύ από το αποκτήσουν ξανά ζωή.

Την πρώτη φορά που συναντήσαμε την κυρία Βασιλική προσπαθούσε να καθαρίσει με νερό τα προικιά της εγγονής της, της Αργυρώς. Είναι 84 έχει 6 εγγόνια και 2 δισέγγονα. Για να σωθεί είχε μείνει ώρες πάνω στον νεροχύτη. Σήμερα, την βρήκαμε στην κουζίνα δίπλα στη σόμπα  και η σόμπα όπως και τα χαλιά, τα έχει χάρη στην αλληλεγγύη του κόσμου…

«Δεν είμαι αισιόδοξη. Μόνο αυτόν τον χώρο μου έφτιαξαν τα παιδιά μου. Το υπόλοιπο σπίτι όπως το θυμάσαι… και αυτή η σόμπα χάρη στους ανθρώπους που βοήθησαν».

Η κυρία Κουσκούτη έφτιαξε ξανά το κατάστημά της από την αρχή, όχι με την αποζημίωση των 8.000 ευρώ αλλά με τα λεφτά φίλων και συγγενών.

«Κι εγώ και ο άντρας μου δουλεύουμε εδώ. Δε μπορούσαμε να μην το φτιάξουμε θα βγαίναμε στη ζητιανιά. Μας στήριξαν όλοι. Και ο κόσμος δειλά δειλά ψωνίζει αλλά δεν έχει χρήματα».

Κάποιες ταβέρνες άνοιξαν και τώρα περιμένουν τον κόσμο να τους στηρίξει. Πίσω στην έρημη πόλη τα περισσότερα καταστήματα παραμένουν κλειστά.

Κάποια καταστήματα ίσως και να μην ανοίξουν ποτέ και τα ενοικιαστήρια στους τοίχους μοιάζουν με ειρωνεία.

Δείτε το ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top