Αλλάζουν όλα στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης! Σε διαφορετικές πόλεις εξεταστής και εξεταζόμενος

Στόχος να καταπολεμηθεί το… λάδωμα

Αλλάζουν όλα στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα αλλάξουν τα πάντα σχετικά με τις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα μέσα από την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Ν. Μαυραγάνης εξεταστής και εξεταζόμενος δε θα έχουν καμία επαφή και μάλιστα θα βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις.

Για παράδειγμα οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών από τη Χαλκίδα θα γίνονται από εξεταστές της Δράμας και όλα αυτά ηλεκτρονικά, χωρίς να πρέπει οι υποψήφιοι να ταξιδεύουν χιλιόμετρα για να δώσουν εξετάσεις.

Πώς θα γίνει αυτό; Όπως είπε ο υπουργός στα αυτοκίνητα των σχολών οδήγησης θα εγκατασταθούν κάμερες, μικρόφωνα και μεγάφωνα, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο εξεταστής να βλέπει μέσω διαδικτύου τον εξεταζόμενο και τον τρόπο που οδηγεί και να του δίνει εντολές.

Για να διασφαλιστεί επίσης ότι δε θα υπάρχει το… παραδοσιακό «λάδωμα», εξεταστές και εξεταζόμενοι δε θα έχουν καμία φυσική επαφή, ενώ για κάθε εξέταση οι εξεταστές θα βγαίνουν μέσα από κλήρωση και θα αλλάζουν κάθε μέρα.

Τέλος, με δειγματοληπτικούς ελέγχους θα γίνεται σε καθημερινή βάση έλεγχος για την παρουσία των υποψήφιων οδηγών στα θεωρητικά μαθήματα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top