Ιστορίες των αστέγων την Αθήνας στο Star: «Θέλω να βρω δουλειά, αλλά πού θα πω ότι μένω»;

Συγκλονίζουν οι αφηγήσεις των ανθρώπων που μένουν στο δρόμο

Στο κέντρο της Αθήνας, κάποιοι άνθρωποι δεν κοιτούν τις Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες για να επιλέξουν τα δώρα των γιορτών αλλά για να δουν πού θα στρώσουν τα χαρτόκουτα και τις κουβέρτες τους.

Το Star πραγματοποίησε οδοιπορικό δίπλα στους άστεγους Δείτε το οδοιπορικό του star δίπλα στους άστεγους της Πρωτεύουσας.

Ο ρεπόρτερ του κεντρικούς δελτίου ειδήσεων, Γιώργος Βότσκαρης μίλησε με την Εύα. Είναι 34 ετών και τα τελευταία τρία χρόνια μένει στο δρόμο. Θέλει να δουλέψει αλλά πού να τους πει ότι μένει; Σταδίου πόσο;

Λίγο πιο κάτω, στο Μοναστηράκι, ο Λεωνίδας έχει στρώσει τις κουβέρτες του για να κοιμηθεί. Είναι μάγειρας, αλλά ένα πρόβλημα υγείας άλλαξε τα δεδομένα της ζωής του και βρέθηκε στο δρόμο. Ο ίδιος δε θέλει να ζητήσει βοήθεια από κανέναν.

«Δεν έχετε συγγενείς;», τον ρωτά ο ρεπόρτερ του Star κι εκείνος απαντά:

«Κάποιοι είναι στην Κρήτη, κάποιοι είναι στην Καβάλα, κάποιοι στη Θεσσαλονίκη. Προς το παρόν είμαι μόνος μου. Δε θέλω να πάω πουθενά. Μόνος μου.  Τι να πάω να κάνω; Στέγη να με προσέχει κάποιος και να με ταΐζει ένα κομμάτι ψωμί δεν θέλω.  Είναι θέμα περηφάνιας».

Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κατέγραψε 187 άστεγους στους δρόμους της Αθήνας, στους οποίους παρέχει ζεστό τσάι, συσσίτιο, σε πολλούς και υπνωτήριο για τα κρύα βράδια του χειμώνα.

Αν κάποιος ξέρει το μυστικό για να αντέξεις είναι ο κύριος Βασίλης 20 χρόνια στον δρόμο.

«Χωρίς χαμόγελο, όσο και στεναχώρια να έχεις όσα τα προβλήματα δε ζεις. Έτσι είναι. Χωρίς χαμόγελο δεν μπορείς να ζήσεις. Χωρίς αέρα μπορείς να ζήσεις; Χωρίς οξυγόνο μπορείς να ζήσεις; Πώς μπορείς να ζήσεις χωρίς χαμόγελο;», λέει. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top