Σοκάρουν τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στη χώρα μας – Συνήθως ο δράστης κρύβεται στο οικογενειακό περιβάλλον

Παππούς ασελγούσε στα εγγόνια και πατέρας βίαζε την κόρη

Σοκαριστικές περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών βλέπουν κατά καιρούς, στη χώρα μας, το φως της δημοσιότητας.

Ωστόσο το πρόβλημα έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς τα περισσότερα περιστατικά μένουν θαμμένα στη...σιωπή.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» με μια εκστρατεία ανά την Ελλάδα, ανοίγει τον...απαγορευμένο φάκελο,  αποκαλύπτοντας υποθέσεις που συγκλονίζουν.

Χιλιάδες περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων βρίσκονται κρυμμένα κάπου κοντά μας...δίπλα μας,  πίσω από μια  κλειστή πόρτα γειτονικού σπιτιού.

«Είχαμε περίπτωση όπου ο παππούς είχε ασελγήσει στα δύο του εγγόνια όταν η μαμά επέλεγε κάποια Σαββατοκύριακα να αφήσει τα παιδιά στο πατρικό της. Είχαμε περίπτωση όπου δράστης ήταν ο νέος σύντροφος της μαμάς» δήλωσε στο Star η Έλενα Ράπτη, συντονίστρια της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε».

Σύμφωνα με έρευνα, 1 στα 7 κορίτσια και 1 στα 25 αγόρια πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης μέχρι την ενηλικίωσή τους, ενώ το 70% έως 85% των περιστατικών θύτης είναι κάποιο άτομο που γνωρίσει και εμπιστεύεται το θύμα.

«Είχα μία μητέρα η οποία μου μίλησε για τον πρώην σύζυγό της ο οποίος κάθε 15 μέρες έπαιρνε το παιδί για ένα Σαββατοκύριακο και το παιδί γύριζε και είχε κάποιες ιστορίες να διηγηθεί στη μαμά, δυστυχώς με αυτό το περιεχόμενο» πρόσθεσε η Έλενα Ράπτη.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως το «Χαμόγελο του Παιδιού» για το 2017 δέχτηκε 1800 κλήσεις με καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων,

«Μια κοπέλα ήρθε στα 14 της χρόνια και μας κατήγγειλε ότι ο πατέρας της τη βίαζε από τα 7 της χρόνια. Σήμερα είναι φοιτήτρια και όλη η οικογένεια την κατηγορεί επειδή κατήγγειλε τον πατέρα» δήλωσε στο Star ο Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Την πρωτοβουλία του «Χαμόγελου του παιδιού» με σύνθημα «Μένει Μυστικό, στηρίζουν αρμόδιοι θεσμικοί φορείς από το χώρο της Δικαιοσύνης, της Εκπαίδευσης, της Υγείας και του Αθλητισμού.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top