Έλληνας οφθαλμίατρος χάρισε το φως σε προσφυγόπουλο με προβλήματα όρασης

Έμαθε για την περίπτωση της 12χρονης και συγκινήθηκε

Η 12 χρονη Λέιλα υπέστη σοκ και έχασε την όραση της όταν είδε την μητέρα της να πεθαίνει μέσα σε φυλακή στη Βαγδάτη. Αμέσως μετά υποβλήθηκε σε επέμβαση, όμως οι Ιρακινοί γιατροί δεν μπόρεσαν να την βοηθήσουν.

Στη συνέχεια η μικρή βίωσε το δράμα της προσφυγιάς κι έφτασε στην Ελλάδα μαζί με τον πατέρα της και την αδερφή της. Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Ιωάννης Σταύρακας έμαθε για την περίπτωση της, συγκινήθηκε, και την περασμένη εβδομάδα κατάφερε να πετύχει το θαύμα σε οφθαλμολογικό κέντρο των Αθηνών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euronews, η εγχείρηση στέφθηκε από επιτυχία κι έτσι τώρα η Λέιλα, ευτυχισμένη που βρήκε πάλι το φως της, φιλοξενείται προς το παρόν σε ξενώνα για πρόσφυγες, που έχει δημιουργήσει μη Κυβερνητική Οργάνωση στο κέντρο της πόλης, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να μετακομίσει σε διαμέρισμα μαζί με την οικογένειά της.

Η 12χρονη Ιρακινή είναι ένα από τα πολλά προσφυγόπουλα που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα υγείας εξ΄αιτίας και όσων πέρασαν μέχρι να φτάσουν στη χώρα μας, όμως η ιστορία της αποδεικνύει ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν όσο υπάρχουν αληθινοί άνθρωποι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top