Φούσκωσε ο ποταμός Πέλεκας στην Πιερία – Eκκενώθηκαν πέντε σπίτια

Στον Πέλεκα υποχώρησαν τα τοιχία – Απίστευτες εικόνες

Εκτός από την Αττική, σοβαρά προβλήματα με την κακοκαιρία αντιμετωπίζουν τόσο η δυτική όσο και η βόρεια Ελλάδα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον ποταμό Πέλεκα στη Πιερία. Πρόκειται για ένα ποτάμι που βρίσκεται στο όριο του αστικού χώρου της Κατερίνης και όπως βλέπετε στο video έχουν υποχωρήσει τα τοιχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλημμύρες και στην Κεντρική Μακεδονία – Ποτάμια οι δρόμοι στην Πιερία

Φούσκωσε ο ποταμός Πέλεκας στην Πιερία – Eκκενώθηκαν πέντε σπίτια

Αποτέλεσμα είναι οι Αρχές να έχουν εκκενώσει πέντε σπίτια στη σειρά, ενώ ο κόσμος δεν έχει πού να πάει.

Το ποτάμι έχει σκάψει το χώμα κάτω από τον δρόμο και τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας σκάβουν αναχώματα για να σώσουν ο,τι μπορούν.

Φούσκωσε ο ποταμός Πέλεκας στην Πιερία – Eκκενώθηκαν πέντε σπίτια

Να σημειώσουμε, ότι το έργο αυτό (ο πεζόδρομος δηλαδή για να κάνει τη βόλτα του ο κόσμος δίπλα στο ποτάμι) ολοκληρώθηκε πριν μόλις μερικούς μήνες, αλλά η κακοκαιρία το διέλυσε μέσα σε λίγες ώρες.

Φούσκωσε ο ποταμός Πέλεκας στην Πιερία – Eκκενώθηκαν πέντε σπίτια

Κάτοικοι πάντως, καταγγέλουν πως όλο αυτό συνέβη επειδή έγιναν αμμοληψίες (δηλαδή πήραν χώμα μέσα από το ποτάμι) για να κάνουν δρόμους και ίσως αυτό δημιούργησε το πρόβλημα. Μένει να διερευνηθεί αν αυτό ισχύει.

Να αναφέρουμε τέλος, πως το μεσημέρι απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα από κτηνοτροφική μονάδα στη Νέα Έφεσο. Επενέβη η ΕΜΑΚ με πλωτά μέσα και βάρκες για να τους κατεβάσουν, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στα ορεινά χωριά της Πιερίας λόγω των χειμάρρων που φουσκώνουν.

 

Δείτε περισσότερα στο video

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top