Πλημμύρες και στην Κεντρική Μακεδονία – Ποτάμια οι δρόμοι στην Πιερία

Δείτε τις photo και το video που έστειλε αναγνώστρια του star.gr απο την περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα

Στο έλεος της σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκεται και η Κεντρική Μακεδονία, όπου τα έντονα φαινόμενα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε αρκετούς νομούς.

Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο είναι σοβαρά, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

Όπως βλέπετε τόσο στο video όσο και στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστρια του star.gr, η κατάσταση στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας είναι απελπιστική.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ είναι γεμάτοι λάσπες και χώματα, καθιστώντας την κυκλοφορία αδύνατη και επικίνδυνη.

Σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, μόνο την τελευταία ώρα έχουν γίνει 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας και 48 κλήσεις από τις 8 το πρωί στη Βέροια. Κλιμάκια της Πυροσβεστικής έχουν κληθεί να αντλήσουν νερά σε 10 περιπτώσεις στη Νάουσα και σε άλλες 10 στην Έδεσσα.

Παράλληλα, στις 4.10 τα ξημερώματα, οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν δύο ατόμα που είχαν ακινητοποιηθεί με το αυτοκίνητό τους στον οικισμό Πλάκα στο Λιτόχωρο Πιερίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, και τα δύο άτομα απομακρύνθηκαν από το σημείο και είναι καλά στην υγεία τους.

Η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει επικίνδυνα στον ποταμό Λεύκο στην περιοχή Πέλεκας Πιερίας. Για προληπτικούς λόγους πέντε οικογένειες που μένουν στην περιοχή μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της Κατερίνης. Σημειώνεται ότι στη μιάμιση το μεσημέρι άνοιξε ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει το Πρόχωμα με τα Κουφάλια και νωρίτερα είχε κλείσει.

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών–Θεσσαλονίκης

 

Διακόπηκε το μεσημέρι η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο 430ό χιλιόμετρο, στο ύψος του Βαρικού, στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς γέμισε ο δρόμος με λάσπες και νερά. Από την Τροχαία έχει γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας, η οποία πλέον διεξάγεται μέσω του κόμβου του Κλειδίου.

Στο μεταξύ γέφυρα στον περιφερειακό δρόμο της τοπικής κοινότητας Προμάχων που συνδέει αγροτικούς δρόμους, έχει πάρει ελαφριά κλίση.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top