Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Οχτώ συμβουλές για να μην στήνεστε για ώρες στις ουρές

Αλαλούμ και ταλαιπωρία για την έκδοση του e-εισιτηρίου

Σκηνές απείρου κάλλους έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες ημέρες στα εκδοτήρια εισιτηρίων, προκειμένου οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να εκδώσουν την ηλεκτρονική κάρτα.

Μετά το απίστευτο αλαλούμ και την ταλαιπωρία των προηγούμενων ημερών, σήμερα η εικόνα ήταν σαφώς καλύτερη από τις προηγούμενες ημέρες, καθώς ο κόσμος συνειδητοποίησε πως δόθηκαν προθεσμίες και έτσι οι πολίτες δεν στήθηκαν στις ουρές της ταλαιπωρίας.

Όσο για το προσωπικό και τους εργαζόμενους του μετρό; Προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο και να του δώσουν χρήσιμες πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΧΤΩ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ATHENS TRANSPORT ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΣΤΑΛΙΑΖΕΤΕ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ:

  • ΜΗΝ περιμένετε σε τεράστιες ουρές. Δεν υπάρχει καμία προθεσμία για την έκδοση καρτών. Θα συνεχίσουν να βγαίνουν, κάθε μέρα, για πάντα. Μέχρι να εξαφανιστούν οι ουρές, υπάρχουν εναλλακτικές για όλους τους επιβάτες.
  • Αν έχεις παλιά μηνιαία κάρτα του μηνός Οκτωβρίου, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να μετακινείσαι ως και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου. Ακόμα και αν τότε υπάρχουν ακόμα ουρές (αρκετά πιθανό), οι εναλλακτικές δεν τελείωσαν.
  • Αν έχεις μηνιαία κάρτα κάποιου μήνα του 2017 και είσαι δικαιούχος ολόκληρου εισιτηρίου ή είσαι άνω των 65 ή κάτω των 18 ή φοιτητής, μπορείς να βγάλεις κάρτα με την ταχυδρομική διαδικασία, χωρίς να περιμένεις στην ουρά. Μάθε για την ταχυδρομική διαδικασία έκδοσης χωρίς αναμονή σε ουρά
  • Ο επόμενος τρόπος να αποφύγεις τις ουρές είναι να χρησιμοποιήσεις εισιτήρια αντί για κάρτα. Τα παλιά εισιτήρια του ΟΑΣΑ μπορούν να χρησιμοποιούνται ως την Κυριακή 5 Νοεμβρίου. Από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου (ή και σήμερα αν θέλεις) μπορείς να αγοράσεις το εισιτήριο Ath.ena Τicket από όλα τα εκδοτήρια ή από τα νέα εκδοτικά μηχανήματα. Από τις 6 Νοεμβρίου μπορείς να το αγοράσεις φορτισμένο ακόμα και με 1 εισιτήριο με διάρκεια 90 λεπτά (κόστος 1,40 ευρώ).
  • Χρησιμοποίησε Ath.ena Ticket μέχρι να εξαφανιστούν οι ουρές. Αν χρησιμοποιείς τα μέσα κάθε μέρα σε συμφέρει το εισιτήριο 5 ημερών (κόστος 9 ευρώ) – αν έχεις να επιλέξω ανάμεσα σε αναμονή 5 ωρών σε ουρά ή σε εισιτήριο 5 ημερών, δεν χρειάζεται να το σκεφτείς καν. Αν χρησιμοποιείς τα μέσα αραιά και πού σε συμφέρει το πακέτο 5 ή 11 (πληρώνεις τα 10) εισιτηρίων. Αν τα χρησιμοποιείς σπάνια (μάλλον δεν χρειάζεσαι καν προσωποποιημένη κάρτα) μπορείς να βγάλεις απλά ένα εισιτήριο.
  • Υπενθυμίζεται ότι κάθε προϊόν κομίστρου ισχύει από την πρώτη “επικύρωση” της κάρτας. Έτσι, π.χ., μία Ath.ena Card μπορεί να φορτιστεί με ένα εισιτήριο 30 ημερών στις 10 Νοεμβρίου και η πρώτη επικύρωση να γίνει στις 12 Νοεμβρίου
  • Οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης (άνεργοι, ΑΜΕΑ κ.λπ.) θα συνεχίσουν να μετακινούνται όπως και σήμερα, μέχρις ότου αποφασιστεί πότε και πώς θα εκδώσουν προσωποποιημένες κάρτες. Στους σταθμούς του Μετρό θα υπάρχει ανοικτή πύλη ώστε να μπορούν να διέρχονται ελεύθερα.
  • Οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών μεγάλης διάρκειας (τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες, ετήσιες) που λήγουν από το Νοέμβριο και μετά θα συνεχίσουν να τις χρησιμοποιούν μέχρι νεοτέρας. Δεν είναι γνωστό αν θα υπάρξει κάποια διαδικασία αντικατάστασης ή αν θα ισχύουν μέχρι iνα λήξουν.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top